2010. szeptember 29., szerda

Frissítve: Vodafone 945 - Olcsó Androidos szolgáltatói mobil

A múlt hét slágerterméke a Commtiva Z71 volt, melyet névtelensége ellenére több hazai portál is ajánlott, bár véleményem szerint azért érdemes kivárni vele. Például a Vodafone év végi kínálatát. A Vodafone 945 lényegében az említett Foxconn márka majdnem azonos tudású ZTE-s mása. A ZTE VDF-945 névre hallagató készülékét már augusztusban bejegyezték az FCC oldalain, igaz az ott található kézikönyv némiképp más specifikációkat mutat, mint amit a mostani bejelentésben olvashatunk, de úgy tűnik, hogy 2010 év végére az Androidos belépő-telefonok is már szinte mindent tartalmaznak, amire a mindennapjainkban szükség lehet. Mindezt szerintem akár a 40-50 000 Ft-s árkategórián belül.
Vodafone 945 fő jellemzők: 3,2 WQVGA (240×400) hüvelykes kijelzőről számol be a sajtóanyag, ám 3,5" és 800×480 látható az FCC-s anyagokban. Ha a WQVGA az igaz, akkor azért valamivel korlátosabb készülék, mint a Commtiva, ha HVGA vagy az FCC-s WVGA, akkor pedig azonos, vagy jobb. Egyebek tekintetében jó készülék a 945, Android 2.1, 5 Mpix, HSPA, BT, WiFi, GPS, microSDHC, FM-Rádió, 3,5 mm jack, microUSB jellemzi a készüléket, mely fekete és ezüst színben lesz elérhető. A Vodafone jelenleg is kínál belépő Androidos telefont a 845-t, ennek Vitamaxos árából (~31000) kiindulva gondolom, hogy az elődöt lassan leváltó modell hasonló, esetleg valamivel magasabb áron érkezik majd.
Frissítés: A pdaplus fórumon helyretették a kétségeket, a kijelző WQVGA, az FCC-s bontott fotókon látható is. Igaz, hogy az FCC-s kézikönv más kijelzőre hivatkozik, de valószínűleg az a hibás. Ha WQVGA, akkor módjával érdemes vele foglalkozni, ugyanis az Android 2.1 ugyan támogatja, de nem teljesen standard felbontás ez sem.
Forráshttp://www.coolsmartphone.com

1 megjegyzés: