2010. október 19., kedd

ePrint - Nyomtatás a nyomtatónak írt e-maillel


Egy sor ePrint-kompatibilis nyomtatót mutatott be a Hewlett Packard. Bár blogunkban nem foglalkozunk   asztali nyomtatók bemutatásával, ám az okostelefonokhoz szervesen kapcsolódó megoldások mellet nem mehetek el szó nélkül. Mostantól új nyomtató-beszerzés esetén érdekes szempont lehet az is, hogy egy egyszerű e-mail elküldésével képesek vagyunk-e nyomtatni a készülékre. Mert amivel e-mail tudunk írni (Tablet, okostelefon, feature-phone), azzal nyomtatni is képesek leszünk a hamarosan megjelenő HP nyomtatókra! Újabb teher a rendszergazdának, újabb kockázat arra, hogy valaki viccesen kinyomtat ezer oldalt a mi tonerünkkel, de egyúttal kiváló lehetőség, hogy pl. egy egyszerű Word dokumentumot ne kelljen ide-oda mentegetni, vagy nyomtató-alkalmazásokat telepíteni. Egyszerűen csatolmányként elküldjük és már jön is a nyomtatóból!
De mi is ez a ePrint? Idézet a HP oldalairól: "Az ePrint a HP egy szolgáltatása, amely lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást bizonyos HP nyomtatókon a nyomtatója e-mail címére küldött e-mailen keresztül. Az ePrint könnyen használható. Ha tud e-mailt küldeni, akkor az ePrint szolgáltatást is tudja használni.
Az ePrint lehetővé teszi, hogy bármilyen okostelefonról vagy számítógépről különleges illesztőprogramok vagy szoftverek telepítése nélkül tudjon nyomtatni. Az ePrint szolgáltatást használhatja a nyomtatója előtt a díványon ülve, de akár egy, az ország másik végében lévő kávézóból is. Ha tud e-mailt küldeni az ePrint szolgáltatás használatára képes nyomtatójának, akkor nyomtathat is."
Milyen formátumokat kezel? A HP ePrint szolgáltatás a következő fájltípusú e-mail mellékleteket nyomtatja ki automatikusan: Microsoft Word; Microsoft PowerPoint; Microsoft Outlook; Microsoft Excel; Szövegfájlok (.txt); PDF; Képfájlok (bmp, jpg, png, gif, tiff)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése