2010. október 1., péntek

Frissült A PAW SERVER ANDROIDRA - Mobil webszerver, telefon távelérés, de mondjuk inkább, hogy egy zseniális alkalmazás!

Van az úgy, hogy az ember meglát valamilyen alkalmazást és első látásra szeret bele. A PAW Server ilyen.  Visszakeresve az Androidportal.hu már januárban foglalkozott a szoftverrel, de akkor nekem nem tűnt fel, hogy ez ennyire jó. Webszerver Androidra? Tulajdonképpen igen, de alaposabban fussunk át rajta, mit is tud? Elsősorban WiFi-s környezetben zseniális a PC mellé téve olyan funkciókat tud az ember elérni, melyek közül legalább egy bizonyosan megnyeri még a legzordabb geek szívét is. A tudása máris hatalmas, amúgy még 0.46-os beta.
Nézzünk pár érdekes funkciót:
 • Személyes webtartalmakat, akár html-ben a memóriakártyára másolva, de dinamikus tartalmakat is fejleszthetünk saját telefonunkra. Természetesen automatikusan, de manuálisan is elindítható. A legközelebbi pdaplus vagy pdafanclub fórum-találkozón pl. nick helyett mindenki kiírja szépen az mobil IP címét és mindenki megnézheti a személyes szervereken mindazt, amit a másik publikálni akar magáról! Igazi geek már ettől összesz@rja magát LOL
 • Naná, hogy képes a telefonunk monitorozására, a webfelület, amit elérünk, mutatja, hogy gépünk épen milyen állapotban van, kell-e tölteni, mennyire jó a WiFi, stb.
 • SMS-t írhatunk as PC-s billentyűzetről. Mennyire kiváló funkció ez is. Van-e kedved SMS-t írni a PC-s billentyűzeten? Vagy inkább a telefonon pötyögöd be? Nekem elég egyértelmű a választás. Persze a küldött/fogadott SMS-eket is listázza szépen.
 • Ahogy a híváslistáinkat is nagyban táblázatosan küldött/fogadott/nem fogadott ikonokkal tudjuk áttekinteni. Az mi sem természetesebb, hogy tárcsázni is lehet vele. Szenzációsan produktív, ha a PC előtt ülve kapu egy mailt és mondjuk fel akarjuk hívni a tulajdonosát. Kimásolni a vágólapra a telefonszámot, bemásolni a webszerverbe és megnyomni a Dial gombot gyorsabb-e, vagy bepötyögjük a telefonon? Nekem gyorsabbnak tűnik az PC-s megoldás.
 • Mától ha a memóriakártyára akarok fájlokat másolni, nem dugdosom én össze a pc-vel, felöltöm a mobil webszereveremre :). A memóriakártya és a gép tartama is böngészhető, pl. a kártyára tárolt képek egy webes felületen megnézhetők.
 • Unaloműző? Van! Puzzle. A szerverről meg tudja hívni a telefon kameráját, az elkészített képből pedig PUZZLE készül!
 • Nem találod a lakásban a telefont? Sebaj, csörgesd meg!
 • Komoly dolgok, beállítások? Mi az hogy? Persze! A telefon sok-sok beállítása érhető el, a móka kedvéért még saját felugró üzeneteket is küldhetünk a telefonra.
2 percben nem is lehet leírni mennyi mindent tud, tessék azonnal kipróbálni! Ingyenes és garantáltan legalább 20 órányi elfoglaltságot, de inkább élményt / kalandot garantál a használata! Motorola Milestone-on teszteltem. Sok-sok funkció, többek közt olyanok is, melyeket pl. a HTC a HTCSense.com -on is ígért, de a PAW bárkinek rendelkezésére áll.

1 megjegyzés:

 1. Van DynDns kliens is, amivel meg az IP címet sem kell fejben tartani, így bárhonnan elérhető az otthoni mini szerver. :-)

  VálaszTörlés