2010. október 30., szombat

Sikeres negyedévek és évzárások - Motorola, Samsung, HTC

Forrás: Intomobile
Ritka, de majd minden okostelefongyártó elégedett az elmúlt negyedévvel. Kiváló évet zár a HTC, közel 25 millió okostelefont értékesített egy év alatt, végre a Motorola is nyereségessé vált -köszönhetően az Verizonos Android eladásainak-, a Samsung pedig óriási eladásokat produkált, 71,4 millió mobil és okostelefont értékesített.
A Samsung összességében 12%-ka növelte az eladásait, így a Nokia mögött stabil második gyártó. 1 Milliárd USD-t keresett a múlt negyedévben, ebben nem kis résszel szerepeltek a High-End okostelefonok, elsősorban a Galaxy S, melyből világszerte már több, mint 7 millió darabot értékesítettek. (forrás)
A HTC célja nehezen, de még tartható, azaz élvonalbeli okostelefongyártóként teljesíteni olyan nevek mellett, mint a RIM, a Nokia, az Apple, vagy éppen az iménti hírben szereplő Samsung. 9,9 millió okostelefont adott el a múlt negyedévben, összességében pedig 25 milliót az eémúlt évben. A hír ugyan most még az, hogy negyedik az okostelefongyártók között, de abban már nem vagyok bizonyos, hogy 3-4 hónap múlva ugyanez elmondható lesz. Látva a Samsung emelkedését, nagyon komoly kihívást jelent a HTC-nek ezen a szinten maradni.(forrás)
A Motorola  109 millió USD körüli profitot jelentett, ami akár az Apple 4 Mrd-vel, akár a Samsung eredményeivel összemérhetetlen, de 3-4 éven keresztül gödörben lévő Motorola esetében kifejezetten jó eredménynek számít, hiszen sikerült megállítani, megfordítani a trendeket. 3,8 millió okostelefont értékesített az elmúlt negyedévben, ezzel még nincs a közelében a legnagyobbaknak, de látni kell, hogy alig egy év alatt jött fel a Motorola Androidos vonala, hisz csak tavaly október-november körül jelent meg az első Droid (Miltestone EU-ban) (forrás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése