2010. október 21., csütörtök

Windows Phone 7: 1000 alkalmazással indul, tesztelte a Mobilarena

Az elmúlt napokban beindul a Microsoft hazai marketing-gépezete is. A Windows Phone 7-nek külön bemutatót tartott a gyártó, szétosztott néhány demo-készüléket, akítivizálta magát az ún. "magyar  blogoszférában is", tehát a rendszeres olvasókhoz már eljutott itthon is az üzenet: van Windows Phone 7 :). Világszerte ennél is nagyobb, mondhatni óriási nyomást fejt ki a Microsoft, korábbi hírek szerint az Xbox és a Wndows Phone 7  népszerűsítésére közel 1 milliárd USD-t költ el majd a gyártó és ebben még nincs benne az induló partnerek marketing költsége. Érdemes tehát minden érkező információt erős szűrőn áteresztve olvasni. Természetesen a világ egyik legnagyobb fejlesztőjének óriási erőfeszítése a Windows Phone 7, illik tehát alaposan megismerni, de értékelni önmagában már nem lehet.
Az operációs rendszer képességeit már bemutattuk korábban, a problémákat már elemeztük (amíg nincs Marketplace, Xbox live, vagy nincs lokalizáció és csak ingyenes tartalom érhető el, addig nem túl izgalmas, mert objektíven kevesebb, mint az a piac, ahova érkezett). A Pocketnow nyomán pedig úgy tűnik, hogy újabb zavar támadt az erőben, korábban úgy hittem, hogy kb. 2000 alkalmazás lesz elérhető induláskor, most olyan 1000-re teszik azt a számot, ami elérhető. Tanácsunk tehát nem változott: Várni, várni, várni...
A problémákat kiválóan és találóan jellemzte a Mobilarena első, marketing-üzenetektől sem mentes elemzése kulcsmodatában: "egy okostelefon ugyanis pont attól lesz több, mint egy jól összerakott középkategóriás eszköz, hogy külsős programokat tudunk szórni rá." Érdemes a teljes elemzést elolvasni itt.

1 megjegyzés:

  1. Mielőtt a számokon kezdünk el vitatkozni: 1000 vagy 2000 alkalmazásnál jelenleg talán már a Bada is többet kínál.

    Az MS talán tényleg fizetni fog a fejlesztőknek azért, hogy fejlesszenek, így érhető el a számok drámai emelése.

    találó a MA megjegyzése, igaz alaposan becsomagolta, de tényszerűen ott a fő kérdés, hogy merhetjük-e már most okostelefonnak nevezni?

    VálaszTörlés