2010. október 24., vasárnap

Windows Phone 7 - Lefagy, gond van? Hard Reset, Soft Reset

Aki Windows Mobile készülékeken szocializálódott, az tudja, hogy a címbeli két információt bizony nem árt észben tartani. Időnként -még ha nincs baj, akkor is érdemes- a készüléket újraindítani egy normál resettel, ha pedig baj van, akkor mielőtt telefonálgatunk vagy szervizbe rohanunk, a készülék factory vagy hard resetelése segíthet. Régi reflex, de a minap a kezembe került Spark, azaz HTC 7 Trophy esetében is ez volt az első művelet melyet megkerestem. Androidos modelleken a hard reset  többnyire a "privacy" beállításoknál kap helyet, a Windows Phone 7-.ben pedig a Windows Phone névjegyére került ez a szoftveres utasítás. 
És mi a helyzet a normál resettel? Nos a régebben megszokott gemkapoccsal benyomható reset gomb már a múlté, elvben nincs is rá szükség. Ha mégis "lefagy", akkor a power hosszabb nyomása segíthet, esetleg az akkumulátor ki/be műveletsor.
További gyakori kérdések:
  • Normál reset esetén eltűnnek az adataim? NEM!
  • Hard reset esetén eltűnnek az adataim? IGEN!
  • Hogyan mentsem az adataimat? Sok megoldás létezik erre, de Windows Phone 7 esetében legcélszerűbb a  beépített MyPhone alkalmazást használni, mely egy Live ID-vel könnyedén, ingyenesen és mindig elérhető, ahol van hálózati kapcsolat.
  • Érdemes menteni a programokat is? Szerintem felesleges, azokat könnyedén újratelepítheti a Marketplace segítségével, de az iTunes/Appstore és az Android market példája is mutatja, hogy már több megoldás létezik arra is, hogy könyeeén újratelepítsük kedvenceinket (pl. Appbrain)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése