2010. október 13., szerda

Windows Phone 7: Zune 4.7 - már WP7 támogatással


Már megjelent és telepíthető a Zune 4.7, mely elméletben kezeli a Windows Phone 7-es készülékeket. Azért mondom, hogy elméletben, mert csatlakoztatott készülék nélkül egyelőre nem aktív az elérhető tartalmak köre, ezért hiába telepítettem, a beállítási és szinkronizálási lehetőségek alaposabb megismerése mindenképpen csatakoztatott készüléket igényelne, ahogy a vásárlási lehetőségek feltérképezése is így ez a bemutató most rövid lesz, a Microsoft anyagaira hivatkozunk.
Mire jó a Zune? Alapvetően a készülékeken és a PC-n tárolt multimédia állományok kezelésére és a telefonnal történő szinkronizálására, alkalmazások letöltésére, vásárlására és telepítésére. Egyszerre több helyen is megoszthatjuk egyazon Zune tartalmat (pl. saját kép videó)
A készülék frissítéseit is kezeli? Igen. Nem olvastam még arról, hogy lesz-e OTA (Over The Air) frissítés, így egyelőre a Zune-on keresztül kerülhet frissítésre az okostelefon.
Mi az a Zune Pass? Ennek birtokában lehet pl. zenéket letölteni, vásárolni, és megtartani havi X db-t. 8-10 EUR közti összeg egyelőre itthon nem elérhető. A Pass birtokában max 3 eszközön használhatjuk a letöltött zeneszámokat.
Mi az a Zune Marketplace? Tulajdonképpen ez a lehetőség töltené meg élettel a készülékét. Videókat bérelhetne vagy vásárolhatna, ahogy zenéket is, és Windows Phone7-es alkalmazásokat. Sőt az egyik legnagyobb újdonságként beharangozott Xbox Live játékokat is itt érhetné el. Jelenleg nem elérhető, a jövőben reméljük, hogy mihamarabb elérhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése