2010. november 24., szerda

2011-ben sokkal izgalmasabb Tabletek érkeznek - 3 új Acer bejelentés

Idén már több alkalommal is hallható volt az Acertől, hogy a jövőben ő sem szeretne kimaradni a Tablet-piaci üzletkötésekből, hiszen ez a piac már idén közel 19 millió készüléket jelentett a világ gyártóinak, ám jövőre már 55, aztán 2014-re már 208 milliós eladásokat jósolnak a piaci elemzők. Az Apple iPAD által beindított, újrafelfedezett piacot már idén is sok-sok játékos próbálta meghódítani, pár órája éppen a Samsung Galaxy Tab sikereiről írtunk, de blogunk Tablet címkéje szinte az összes piaci szereplőt felsorolja. Az iPAD jelenleg verhetetlen, az Androidos gyártók nagyon beerősítettek, ám vegyes a fogadtatás. A Samsungból sok az eladás, ám vannak olyan gyártók, melyek hibákkal kezdték a szezont (Toshiba). Sokan késnek, vagy csak éppen mára vált igazán használhatóvá a modell (pl. Dell Streak). Ahogy az jósolható volt, az "Androidos Tablet" fogalma jelenleg nem egységes, számos buktatót rejt, a Google nyilatkozatai szerint is az Android 2.3 és a 3.0 lesz az, ami igazából felszámolja majd a jelenlegi anomáliákat (kijelző-felbontás -> egyedi fejlesztés, Market elérés). És ott van még a Windows 7-es kínálat is, ami talán szintén nem kihagyható a számításból, ugyanis a PC-n megszokott kompatibilitást hozhatja számtalan felhasználási célra, de ezen a fronton még annyira sem látni piaci eredményeket, mint az Androidos kínálatban.Kereskedőként nyilván nem akarok én senkit lebeszélni, hogy költsön már idén pl. Android Tabletre, ám a mostani Acer bejelentések alapján 100%-os biztonsággal látszik, hogy 4-5 hónapos távlatban lényegi változás következik be a műszaki tartalomban, az Androidos Tabletek valós versenytársaivá válnak a beépített HSDPA kapcsolattal rendelkező netbookoknak, kisebb notebookoknak.
Az Acer -egyelőre modellnevek nélkül- 3 Tabletet jelentett be, ebből a legkisebb készülék egyben teljes értékű okostelefon is lehet:

  • A 4,8 hüvelykes kijelzővel szerelt készülék érdekessége a 1024×480-as felbontás. Első olvasatra ez a kijelzőméret már értelmesen nem kezelhető, ám a készülék alig 64 mm széles lesz, 4 mm-el vékonyabb is, mint a Desire HD, amit többen ugyan tepsinek tituláltak, de szerintem kiváló tepsi. A lekerekített fémházas készüléket "100% Tablet, 100% Smartphone"  szlogennel vezeti fel a gyártó, megjelenése igen elegáns.  A 1024-es felbontásnak egyértelmű előnye, hogy képes lesz desktop internet-tartalmak kényelmes megjelenítésére. WiFi, BT, GPS, 8Mpix kamera, LED flash, HSDPA  a további jellemzői.

  • Az Acer ezen felül egy 7 és egy 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt Tablet készüléket is bejelentett, természetesen WiFi és 3G képességekkel, kapacitív kijelzővel, 1080p HDMI kimenettel és lejátszási képességekkel. A legfontosabb jellemző mindkét készülék esetében az 1280×800! pixeles képernyőfelbontás. A 16:10 képarány jól jön a videózásnál, de jelenleg egyedülálló, ha a vásárlás célja elsődlegesen webalkalmazások elérése és használata. Ez az a kijelzőfelbontás, amire elfogadható áron már érdemes felfigyelni, hiszen aki erős Androidos okostelefonnal már rendelkezik, nem biztos, hogy egy ugyanolyan tudású "nagyképernyőst" is szeretne, komolyabb előrelépést pontosan az Acer által jelzett út hozhat.
A bejelentésekben az Acer nem tette egyértelművé sem a várható modellneveket, sem azt, hogy mely Android verzió kerül majd a készülékekre, a bemutató videókban és a forrásokban elhangzik a következő generációs Android (Gingerbread-Android 2.3), de már az Android 3.0 (honeycomb) is említésre kerül. Korai még ennél pontosabban tisztázni a pontos műszaki tartalmat, hiszen a készülékek megjelenését jövő áprilisra ígérte az Acer. Várhatóan addigra sok-sok hasonló modell lesz majd a piacon, megérkeznek a Windows 7-es Tabletek is, reményeim szerint hamarosan megismerhetjük, hogy a Qualcomm, a Google és a HTC mire készül e területen. A felől ugyanis nem lehetnek kétségeink, hogy ez az új piac is "meghódítandó" jelölést kapott minden jelentős okostelefon- és PC-piaci gyártótól.


Forráshttp://www.coolsmartphone.comhttp://www.engadget.com;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése