2010. november 23., kedd

720 000 HUF/nm áron vesz Tajpejben irodát a HTC

Nem rossz dolog az, ha van a családban megfelelő irodaterület, mert ha éppen bővíteni szeretnénk a vállalkozásunkat, nem kell másnak adni azt a sok pénzt. A Digitimes szerint 3769 négyzetméternyi irodaterületet vásárolt a HTC Tajpejben a VIA Technolgies-tól. 13,16 millió dollárt költöttek a tranzakcióra, melynek köszönhetően a HTC épülő új irodaházához közel el tudták helyezni a K+F csapat egy részét.
Cher Wang és egy HTC alaplap - Forrás: Flickr
Mi ebben a családi buli? Korábban már ecseteltük, hogy a VIA és a HTC Cher Wang személyén keresztül kapcsolódik egymáshoz szorosan, aki Tajvan egyik leggazdagabb, 2008-ban elhunyt vállalkozójának (YC Wang-Wang Yung-ching) leánygyermeke. Így nyilván nem volt túl nehéz alkut kötni a két vállalkozás között.
A HC persze nem csak kutatási-fejlesztési tevékenységeire áldoz, a gyáraiban is igyekszik kapacitásokat bővíteni, a hír szerint idén év végén a HTC összkapacitása 4 millió okostelefon/hónapra növekedhet. A 48 millió/éves termelési volumen  a jelenlegi ütem mellett bizony nem is lenne rossz, hiszen újabban minden egyes hazai és európai HTC termékbevezetés áraszt valamifajta szocreál hangulatot, lassan jegyre adjuk a HTC-t.

Forráshttp://www.digitimes.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése