2010. november 16., kedd

Android 2.3 - Gingerbread és Nexus S a Samsungtól

A kép forrása: http://www.itproportal.com
Bár a nyáron a Gingerbread név még az Android 3.0-t jelentette, hetek óta 2.3-as jelöléssel emlegetjük a ugyanezt a süteményt. A szám inkább csak azért fontos, hogy érezhessük, ez a verzió nem gyökeres, nem karakteres megújulás, inkább az eddigiek további bővítése. Az új rendszerről Eric Shmidt beszélt egy rendezvényen, ez még nem a végleges és nem az a bizonyos nagy bejelentés, amit várunk, de az alábbi érdekességek fontosak:
  • Heteken belül elérhető lesz az Android 2.3
  • Folytatódik a különböző hardver-szközök széleskörű támogatása, így a nagyobb felbontású tabletek (pl. WSVGA) számára is kínál majd támogatást az Android
  • Eric Schmidt kezében egy új készülék látható, mely a korábban az Engadget bemutatójában is szerepelt, a Nexus S-t a Samsung építi.
  • Már e modellben is bemutatkozik a Google által támogatott NFC (Near Field Communication) támogatás. Ipari PDA-s környezetben mozgók számára ez többnyire valamilyen rádiófrekvenciás azonosítást jelent. A hangsúly az interjú szerint azon lesz, hogy a jövőbeli Androidos készülékek egyúttal biztonságos fizetésekre, egyéb azonosításra is alkalmassá tehetők, pl. személyes jelszavaink biztonságos tárolására is kínáljon megoldást. Hogy ezt pontosan hogyan teszi majd, az hamarosan kiderül.
Forráshttp://pocketnow.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése