2010. november 8., hétfő

Desire HD és Desire Z - Angol régiós készülékek magyarítása

Az általános készletproblémák miatt -no és a néha kedvezőbb árak is motiválóak- érdemes néha kitekinteni az országból. A Desire HD és Desire Z Angol, EU és Magyar mesterdisztribúcióiban kapható termékek jótállása, műszaki tartalma ugyanaz (azonos hw, 2 év jótállás hazai szervizben), a ROM-verziók mégis némileg eltérnek, hiszen egy Angol vásárlót nem nagyon lelkesít, hogy magyar vagy lengyel lokalizációval is elérhető egy-egy modell. Az eltérés a bekapcsoláskor jelentkezik, nem tudunk magyar lokalizációt választani, ám ennek a hiánynak bizony előnyei is lehetnek. Mik voltak az eddigi előnyök? Már a HTC Desire esetében is hamarabb jött pár nappal, de a Desire HD bekapcsolásakor is azonnal elérhető az OTA frissítés. Talán ennek köszönhető, hogy az eddig megjelent tesztekben olvasható rejtélyes lassulásokat, illetve az "alap Desire-vel összehasonlítva lassab" érzést én nem tapasztaltam, sőt. Aki használ valamilyen task-menedzsert, az bizony elképesztő "szabad ramokat" láthat (2-300 MB is lehet!), ilyenkor a böngészési élmény, vagy bármely alkalmazás futtatása élményszámba megy. Tegyük hozzá, hogy én a megjelenés kezelésénél  az animációkat is kikapcsolva használom (tudom, hákli).
Magyarítás menete: A korábban bemutatott Morelocale 2 esetében ezúttal trükközés nélkül megjelenik a választható nyelvek listájában a magyar (hungarian). Tehát 1. töltse le az Android Marketről, telepítse, majd 2. ki kell választani, aztán máris minden gyári (mert egyéb letöltött alkalmazások - pl. SoundHog, vagy a market Angol tartalmai nem) Android alkalmazás magyarul kezelhető. A teljesebb használat érdekében még egy trükk, a nyelvek és billentyűzet menüben a magyar billentyűzetet is tegye engedélyezetté sok mást gyárilag kijelölt billentyűzetet pedig talán nem érdemes használni, mert zavaró (Beállítása: Home - Menu gombok - Beállítások - Nyelvek és Billentyűzet - Touch Input beállítások)
Forrás/Letöltés: 

KIEGÉSZÍTÉS: A hivatalosan elérhető Android UI-ról pontos információt itt kaphat: http://developer.android.com/sdk/android-2.2.htmlDESIRE HD - Készülék árak, rendelés:
- 0% v. 19,6% ÁFA-valhttp://www.expansys.hu/d.aspx?i=203895
HUF - 25% ÁFA-valhttp://www.pdatech.hu/wm/3951-desirehd.html
Kiegészítők előrendelése (tok, töltő, autós tartó, szinkronkábelk, headset, képernyővédő fólia):
€ - 0% v. 19,6% ÁFA-valhttp://www.expansys.hu/a.aspx?i=203895
HUF - 25% ÁFA-valhttp://www.pdatech.hu/wm/desire-hd.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése