2010. november 16., kedd

UPDATE: Filléres és jó Android - A T-Mobile kínálatában a ZTE Blade - Commtiva helyett új kedvenc jön?

A belépő okostelefonok piaca sem egyszerű világ. Hosszú évek alatt az ember megszokja, hogy az olcsóbbnál is mindig van vagy hamarosan lesz olcsóbb, a jónak kikiáltott, vagy valósan és értékes munkával megteremtett márkák presztízse ugyan felépíthető, de ugyanazon, vagy erősebb műszaki tartalommal mindig érkezhet jobb, szebb. Tehát a befektetett munka sosem termel annyit, mint ahogy azt eredetileg remélte pl. egy adott importőr.
A T-Mobile Hungary ajánlata most pontosan erről szól és talán egy nemrég favoritnak állított márka útjába gördít nem könnyen megugorható akadályt. A ZTE Blade névre hallgató modell a mostanság itthon induló Commtiva Z71 értékesítéseket függesztheti fel, vagy árazhatja le igen gyorsan. Dominó csomagban mindösszesen 36000 Ft-ért kb. jobbnak tűnő specifikációt kínál a T-mobile Magyarország, miközben a Commtiva "értékének" tekintett rootolási vagy Android 2.2 lehetőségeket ugyanúgy fellelheti a vásárló, hiszen a ZTE Blade a Commtivához hasonlóan sokféle néven fut a világ piacain, pl. Orange San Francisco-ként de ZTE Blade néven is fellehető a módszer már a youtube-on is, ahogyan a készülékre Android 2.2 telepíthető.

A ZTE Blade és a Commtiva Z71 modellek gyors összehasonlítása:


Nekünk meg csudadrága HTC-ink érkeztek raktárra, tessék abbó' is venni! :)


UPDATE 2010/10/18 14:15: Köszönve 'névtelen' kommentelőnek, a pdaplus fóruma szerint korrigáltam a ZTE BLade fenti specifikációit: http://pdaplus.hu . A T-Mobile-os Blade nem egyezik mindenben az Orange San Francisco-val, de azért ennyiért továbbra sem rossz vétel. 256 MB-RAM és AM-OLED helyett sima TFT LCD kijelzővel érdemes kalkulálni. 

Forráshttp://pdaplus.hu

4 megjegyzés:

 1. Csak halkan jegyzem meg, hogy a T-nél kapható blade memóriája 256mb, és biza nem amoledes, hanem tft...

  VálaszTörlés
 2. Kösz az infot, az AMOLED vs TFT-t én is olvastam már fórumokon, a memória még nem tiszta nekem, uigyanis a T adatalpján szabad 200 szerepel. 256 mb ram mellett stock androiddal sem lehet szabad a 200.

  VálaszTörlés
 3. Elegem van a sok önjelölt nagyokosból!

  512 megából 161 a szabad! A többit a rendszer és az előretelepített dolgok foglalják le. Egyébként minden elérhető leírás alapján 512, 256-ot nem láttam sehol, csak a fórumokon (kezdő felhasználók és irígykedő "drágatelefonosok" által).

  VálaszTörlés
 4. Na akkor kezd tisztulni az ég, akkor úgy kb. fogadjuk el az 512/TFT LCD-t. Ennyiért teljesen mindegy mi van benne. Akinek pénze nincs, az igénye relatív magas, és hajlandó magától megtalálni a supportot (mert a T-től szerintem nem sok várható), annak igencsak ajánlott ez a gép.

  VálaszTörlés