2010. november 21., vasárnap

Windows Phone 7 - Office és pdf fájlok másolása, webszerver, USB storage

Mivel a Zune jelenleg nem enged bármit a Windows Phone 7-re másolni, és mivel a készülékek hivatalosan nem rendelkeznek ún "mass storage" üzemmóddal sem, azaz az USB kábelen PC-re dugva nem látjuk úgy,  mint egy sima memóriakártya-olvasót, ezért mindenféle trükköket kell bevetni ahhoz, hogy egy egyszerű office dokumentumot a gépre másoljunk. Esetleg használjuk eleve az office Live képességeit, avagy küldjük el magunknak csatolmányként, használjunk skydrive-ot. Ám a fenti videó mutat ennél durvábbat, webszervert is telepíthetünk a PC-re, a kijelölt könyvtárainkból pedig letölthetjük a telefonra a kért dokumentumokat. Android alatt pát hete hasonlóért még lelkesedtem., igaz ott nem kényszerből, hanem "mert megtehetem" telepítettem az Androidora webszervert.  
A tipikus van megoldás, de idegesítő esete. Miért kéne egy 'fizetesek.xls' okostelefonra másolásáért ennyit szenvedni, miközben akár az előd op. rendszeren, akár Androidon ez megoldott. Cinikusan mondhatjuk persze, hogy a van ahol elég vaj meg kenyér a vajas kenyérhez, a WP7 esetében pedig nem árt, ha mondjuk van búzánk, malmunk meg tehenünk is, de lesz ez még jobb.
Van ugyanis elvben USB Mass storage üzemmódja a WP7-nek is, ezt viszont csak hekkeléssel érhetjük el, és nem ajánlott, mert rámehet a fájlrendszer - az MS hívei szerint (illetve valóban minek vacakoljunk olyasmivel, ami a felhasználói kézikönyvön túlmutat, pláne ha más operációs rendszer oda tudja adni?). Az USB mass storage bekapcsolásáról itt olvashat, akit érdekel (FIGYELEM - hackelni is kockázatos). Az egyéb veszélyeket itt ecseteli a windowsphone secrets guruja.

További Windows Phone 7 tippek-trükkök itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése