2010. december 4., szombat

December 7 kedd, Google Chrome netbook bejelentés várható?

Egyre bizonyosabb, hogy kedden este valami érdekes Google bejelentés jön majd. A Desktop Chrome nálam épp ma frissült, immáron 8-as verziónál tart, a pletykák szerint ez is összefüggésben van a következő nagy  bejelentéseel. A Google december 7-re San Francisco-ba hívta a legnagyobb portálok képviselőit. Az Engadget szerint a Chrome OS netbook és a kapcsolódó Google alkalmazásbolt  bejelentése várható (szerintem meg a Gingerbread is). A múlt hónap elején a Digitimes már megjósolta a november végi bejelentést, akkor az az információk került borítékolásra, hogy a Google Chrome OS egy saját márkás, de limitált verziójú Google netbookban jelenik majd meg, de ezt hamarosan követik majd egyéb gyártói bejelentések. 
Az Engadget már képet is közölt a várható billentyűzet-kiosztásról, az igazán nagy különlegesség talán a dedikált gomb, ami egy Google operációs rendszer esetében jár is a hardverre :). Persze a hardveres back/forward is jól jöhet, és a keret-nélküli, teljes.képernyős böngésző is jó megoldás, ha eleve csak 9-10 hüvelykes kategóriába érkezik majd ez a készülék.
Vélemény: Az elmúlt hetekben sok változás történt, a Google alkalmazások előfizetők csaknem minden Google szolgáltatást elérhetnek már az alkalmazások keretében is, lényegében a Google egy netre kötött biztonságos levelezőrendszert, mobil-office környezetet, intranet-elérést képes volt eddig is kínálni, de a sok-sok szolgáltatást talán az új saját célharever+szoftver kombójával még jobban össze tudja kötni. Ha egy vállalati terminálkörnyezet elérése is a készülékben lesz, komolyan átgondolandó e készülékek céges alkalmazása is. A magánvásárlók számára pedig az egyszerűség, a célszerűség és a sok-sok tartalom jelentheti az értéket, a Google TV, eBook, alkalmazás és egyéb áruházai is segítik a lényegében zavartalan internetezést, vagy inkább már kikapcsolódást.

Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése