2010. december 7., kedd

Google Maps Mobile 5 - vektoros térképekkel, offline tervezéssel?

A Google Maps Mobile 5-ös kiadása gyökeres és radikális változásokat hozhat, lényegében a tavalyi jóslatokat kezdi beteljesíteni. Nézzük a legfontosabb újdonságokat:
  • A térképek -ahogy egy jó offline térkép is- vektoros állományokká válnak, ez letöltésnél is óriási előny, hiszen kisebb állományok érkeznek a gépre, tehát takarékosabban bánik az adatkapcsolattal, de   a kicsinyítés, nagyítás is mentesebbé válhat a szakadozásoktól. Persze valamit, valamiért, a régebbi hardvereken problémás lesz, vagy eleve nem használható
  • A 3D objektumok kezelésére is mód nyílik, így amolyan mini Google Earth tárul a szemünk elé, induláskor közel 100 nagyvárosban
  • A hírek szerint offline térképi megoldásként is használhatóvá válik a GMM5, azaz a Google Maps Mobile 5. Óriási előnyt jelenthet tehát ez a megoldás olyan utazóknak, akik pl. egy-egy nagyváros látnivalóiot szeretnék felkeresni, nincs szükség térképre, elég pl. a szállodai wifi segítségével letölteni az adott napi programnak megfelelő POI-kat, a többi megoldja a Google és az Android.
Megjelenése: Egyelőre az alábbi gépek tulajdonosait remélhetnek, a "hamarosan" jelzővel jelölt változásról van szó, az Android Market amúgy is "szól majd", ha elérhető lesz: Nexus S, Galaxy S, Droid és Froid 2 (milestone és 2?),  Droid X, G2 - Európai Desire modellekről nem szól a hír, remélem, hogy e modellek képességei is megfelelnek majd a Google követelményeinek.

Forrás:http://androidcommunity.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése