2010. december 29., szerda

Mobilbank Androiddal - CIB Bank elérés Androidon - m.cib.hu

Sokadszorra futok olyan érdeklődőbe, aki Androidos mobilján különleges Java-futtató környezetet szeretne, mert pl. a "CIB Bank nem működik".  Pedig a java-futtatásnál lényegesen egyszerűbb és hatékonyabb megoldást kínál a CIB bank, csak többnyire nem ismerik. Érdemes tehát általánosságban is megjegyezni, hogy ma egy önmagát innovatívnak nevező banktól elvárható, hogy legyen valamifajta mobilbanki elérése is, ahogy pl. a CIB-nek már régen van ilyen: 
m.cib.hu
Ha az elérés nem megy, akkor az alábbiakat érdemes megnézni/beállítani:
  • Szükség lehet Android helyett iPhone emulációt alkalmazni, azaz bizonyos Androidos telefonokon, csak  "átveréssel" elérhető a funkció. Az emuláció böngésző-függő, ezért csak jótanács van, pontos leírás nem lehetséges, két példát mutatok:
    • pl. a Dolphin Browser alapból képes a beállítások közt kezelni ezt.
    • Beépített Android böngésző: Érdemes először kipróbálni. Ha nem megy, akkor emulációt váltani. Aki nem szeretne külön böngészőt telepíteni, az pedig a böngésző címsorába írja be, hogy about:debug, majd nyomjon egy entert. Ekkor a menü-beállítások további funkcióval bővül, elérhető egy 'Uastring' lehetőség is, itt pedig az iPhone emiláció választható (régebbi android verzión átírható)
  • Természetesen mielőtt az egészbe belekezd, érdemes ellenőriznie, hogy rendelkezik-e mobilbank eléréssel (nem azonos az SMS szolgáltatással, külön kell aktiválni), a bank által tesztelt készülékek listája a Banki GYIK-nél elérhető, ott egy külön dokumentumban részletesen is olvashat a beállításokról. Banki GYIK itt: http://www.cib.hu

1 megjegyzés:

  1. a mobil verzioval nem lehet uj partnernek atutalast inditani, csak mar meglevonek.

    VálaszTörlés