2010. december 12., vasárnap

NFC - Miért is jó, mi a jövője pl. a Google NEXUS S-en?


Sokak szerint az Android 2.3-al debütáló NFC támogatás nem túl érdekes irány. Véleményem szerint érdemesebb alaposabban átgondolni, ugyanis láthatóan nagyon sok mindenre alkalmas lehet a NFC-chip. A kiskereskedelem számos pontján remekül alkalmazható, de akár promóciós, akár információs célokra is könnyed, egyszerű megoldásokat kínál mind a szolgáltatói, mind a felhasználói oldalon. A fenti videón is láthatjuk, hogy a tag-ek olvasása mennyire egyszerűen működik, nincs az információknak ennél gyorsabb átadási módja, még a QR-kódok olvasása is tovább tart, és tegyük hozzá, hogy bizonytalanabb is. Gondoljunk pl.  a korábbbi Starbucks-pédára, mennyivel gyorsabb lehet mindez NFC-vel, ugyanazon előnyök mellett. 
A Google már el is kezdte terjesztenie  a TAG-eket tartalmazó csomagjait (Amerikában). Ide kattintva látható, hányfajta TAG-et rendelhetnek majd Google helyek URL-lel rendelkező kereskedelmi egységek: https://services.google.com/fb/forms/placeskit/
De mitől is lehetne még érdekesebb ez a fejlesztés? Ha a telefon önmagában is ilyen TAG lehetne! Az első szakaszban a Nexus S ugyanis csak olvasó, de ez csak átmeneti, a beépített chip ugyanis alkalmas kétirányú kommunikációra, azaz nem csak NFC vevőként, hanem jeladóként is működhet.

Forráshttp://www.intomobile.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése