2010. december 4., szombat

Playstation Phone videón

A Sony Ericsson Playstation Phone-ról korábban is láthatunk már képeket, most egy működő modell rövid videója került fel a YouTube-ra. Sajnos éppen a játékélmény bemutatása maradt le, de látható a készülék, a PSP konzolok billentyűkiosztása köszön vissza a kihúzható kezelőn. A készülék vélhetően erős hardverrel, sok memóriával érkezik, Android operációs rendszerrel. Egy erős Androidos Sony-Ericsson hardvertől 3 dolgot várhatunk:
  • Az eddigi PSP fejlesztők a Sony-Ericsson telefonokra is elkészíthetik alkalmazásaikat, sőt a gyártó nyilván megtalálja majd a motiválásukra alkalmas legjobb módszert is (pénz). Egyúttal egyéb Androidoskészülékeken is számítani lehet majd a konzol-játékok megjelenésére, lehet, hogy  pont ez az a terület, ahol a Sony és a Google lényegében egymásra is van utalva.
  • A Sony-Ericsson így komoly kihívója lehet a szintén játékra is fókuszáló Microsoftnak, hiszen a konzolvilág híveit ő is képes lesz a megszokott alkalmazásokkal kecsegtetni. Ráadásul az otthoni Playstation vásárlósokra is kedvező hatással lehet a Google okostelefonos operációs rendszere.
  • Az iméntiből is következik, hogy a korábbi pletykákban említett Sony Ericsson WP7-es aktivitások elég valószerűtlenek. Bizonyosan nem jó stratégia a konzolok értékesítésében is érdekelt Sony-Ericsson számára az Xbox játékélményt hozó Windows Phone 7-re építkezni.
A készüléket valószínűleg a jövő év elején jelentik be, vagy a CES-en, vagy a "szakosított" rendezvényen, az MWC-n.

Forráshttp://pocketnow.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése