2011. január 5., szerda

#CES 2011: Garmin kaminosoknak, Garmin nyomkövetőknek, Garmin Szabadidőben, Garmin iPhone -on,

Mióta a Garmin-Asus kapcsolatok megbomlottak és a Garmin kivonult az okostelefonpiacról, kicsit kevesebbet hallunk róla. Ettől függetlenül a gyártó korántsem tűnt el, mi sem bizonyítja ezt annál jobban, hogy a CES-sel párhuzamosan egy rakás új terméket jelentett be. Leegyszerűsítve bárhol, ahol elérhető a GPS jel és bárki, aki ezt használni akarja, az földön, vízen és levegőben is vásárolhat Garmin termékeket.
  • Számunkra talán a legérdekesebb, hogy a StreetPilot iPhone szoftver már elérhető az Apple alkalmazásboltjában, de Android verzió is lesz (fizetős)
  • A GTU 10 névre hallgató nyomkövető segítségével webes szolgáltatásokat is kapunk (hasonlót kínált már a Globalsat is), érdekes módon amerikában előfizetéssel együtt is megvásárolható lesz a csomag, havi 5 USD-s csomagban vásárolva 7 napos archívummal együtt használható a csomag, így akár cégek számára is ideális és olcsób megoldás lehet ez.
  • A legtöbb navigációsa gyártóhoz hasonlóan a Garmin is nyit az autóipari alkalmazások felé. Egyrészt a nagyképernyős kamionosoknak szánt navigátorokkal (Dezl), másrészt a Chrysler, Dodge, Jeep együttműküdésekkel, harmadrészt az ecoRoute HD modullal, melynek használatával a legtöbb Nüvi autódiagnosztikai célokra is alkalmas.
  • Nem maradhat ki a szabadidős alkalmazás sem, a geocaching, és a vízi/légi navigáció szerelmesei is talának a Garmin kínálatában eszközöket. 
Nagyon leegyszerűsítve tehát a gyártó elérkezett oda, hogy csaknem egyedüli fejlesztőként gyakorlatilag az élet szinte minden területén alkalmazza a GPS-jelet, az okostelefonos hardverről ugyan letett, de tudását fejlesztőként e területen is kamatoztatja, vélhetően pedig az autóipari együttműködések segítségével az okostelefonos alkalmazásai is bővülnek majd különféle prémium szolgáltatásokkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése