2011. január 25., kedd

HP Topaz webOS Tablet a felhőben - előzetes információk

Bár a bejelentés csak február 9-én várható, már a múlt héten, nyilvánosságra kerültek képek, most pedig a palmcentral lényegében beszámol az egyik modell, a Topaz várható érdekességeiről. A fenti ábra jól szemlélteti, hogy a HP a Palm felvásárlását követően is folytatta azt az utat, melyen a Palm elindult. Egy webre kötött operációs rendszer felépítésén dolgozott, úgy tűnik, hogy a tavaly Melodeo akvizíció eredményei is beépítésre kerülnek majd a HP Tabletjébe, de az adatok netes tárolása és egyszerű megosztása is talán az alapszolgáltatások közé tartozik majd. Lényegében a HP saját "felhőt" épít a készülék köré. A nagy kérdés az, hogy ez nem elkésett kísérlet-e, az Apple útját a HP is képes-e követni úgy. hogy a Microsoft-felhő és a Google-felhő is elérhető közben ezer és egy eszközzel.
A Topaz főbb műszaki jellemzői: Dual-core Qualcomm 1.2GHz; 9.7" XGA 1024 x 768 kijelző; 190mm x 240mm x 13.7mm; 700grammos tömeg; 512MB DDR2 memória (bővíthető lenne?); Háttértár: 16g / 32g / 64g eMMC; Első kamera: 1.3mp;  Bluetooth 2.1; WiFi; Opcionális HSPA; Szenzorok: gyorsulás, iránytű; irány; fény;  3.5mm jack + BeatsAudio hangszóró; 3150 mAh akku-8 órás üzemidőt ígér
A készülék különlegessége a Palm által bevezetett TouchStone technológia, azaz az indukciós töltési lehetőség, ami szükségtelenné teszi a kábelek gyömöszölgetését, egy dokkolóra (vagy inkább tartólapra) helyezett készülék könnyedén tölthető is. Ez volt eddig. Az Touchstone2 ennél is továbblép, számos funkció wireless elérését is kínálja majd (talán BT-n keresztül).
Egyéb várható információk:
  • A bejelentéskor valószínűléeg elindulnak a HP egyéb webes felületei is, valamint egy áruház felület is
  • A bejelentéskor talán már tudni lehet, mikor érkeznek és mely modellek érkezek majd Európába. Az eddigi pletykák szerint szelektív lesz a megjelenés. A Palm csatornában korábban is mostohagyerek volt pl. Magyarország, sajnos ezért az feltételezhető, hogy a HP Topaz megjelenése késik majd pl. nálunk a nagyobb régiókhoz képest (pl. Franciaország, Németország) - De Sebaj, mert az eXpansyson el lehet majd érni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése