2011. január 25., kedd

Samsung Galaxy 551 i5510 GSM bemutató, vásárlás - olcsó QWERTY Androidos

Évek óta a legtisztességesebben elkészített értékeléseket a GSMArena szállítja, csoda is, hogy még nem untak bele végleg. A Samsung Galaxy 551 vagy i5510 modellről túl sok érdekesség nem mondható el, ennek ellenére a 8 oldalas teszt jól összegzi azokat a pontokat, melyek alapján megítélhető, hogy érdemes-e beugrani ebbe a megfizethető QWERTY-s modellbe. Előzetesen azt lehet mondani, hogy olyan érdeklődőnek, aki  sokat levelez, chatel, twittel vagy hozzászól a facebookon és kedvező áron elérhető billentyűzetes mobilt szeretne, neki mindenképpen ajánlható ez a nettó 60-65000 HUF közti áron elérhető okostelefon.
Fő jellemzői: Kihúzható QWERTY; HSDPA; 3.2" 16M WQVGA (320 x 400 pixel) kijelző; Android OS v2.2 + TouchWiz; 667MHz processzor; 3.15 MP autofocus kamera; Wi-Fi 802.11b/g/n; A-GPS; microSD; gyorsulás és közelítés szenzorok; 3.5 mm jack; FM rádió; 
A GSMArena "pro és kontra" főbb megállapításai:
  • A készülék háza a szokásos fényes műanyag "ujjlenyomatmágnes" , a kamera külön gombot nem kapott, és persze ebben az osztályban az első kamera luxus is lenne (meg talán felesleges is)
  • Furcsa módon az Android 2.2 ellenére sem Live Wallpaper támogatásról, sem Adobe Flash támogatásról nem számolt be a teszt, A flash hiányát a hamar elfogyó memóriával és a gyenge processzorral magyarázza a tesztelő, az LG optimus One-hoz hasonlóan tehát ez a modell sem tekinthető teljesértékű Android 2.2 rendszernek.
  • A 3,2 hüvelkyes és QVGA kijelző jól kezelhető, de erősebb gépekhez szokott felhazsnálóknak már kicsit talán túl  "pixeles"
  • Aki ezt a modell választja, annak alapvetően a QWERTY-re van szüksége. az Angol QWERTY kiosztású billentyűzet jólk használható, kényelmesen nyitható-csukható, e tekintetben elsőrangú modell lett.
  • A Samsung szokásos TouchWiz felülete még egy task-menedzserrel is bővült, a telefonkönyv a megszokott jól kezelhető, a névjegyek gyors elérését is kínálja.
  • A klasszikus telefonos mérésekben is jól teljesített (hangerő, csengetés ereje)
  • A kamera és a videólejétszás nem a csúcs, ám rádiózásra és zenehallgatásra tökéletesen alkalmas, sőt  jó a hardver.
  • A készüléken már az új külalakkal jelentkezik be az Android market, de érdemes az eszünkbe vésni, hogy a QVGA kijelzőbewk köszönhetően nem minden alkalmazás lesz elérhető, a nagyobb kijelzőkre optimalizáltak bizonyosan nem.
Ha kedvet kapott, itt lehet megvenni:
http://www.expansys.hu/samsung-galaxy-551-i5510-eu-qwerty-black-208142/
Forráshttp://www.gsmarena.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése