2011. január 10., hétfő

Samsung Mobile MWC és 2011-es előzetes

Ugyan még be sem fejeződött a CES, de már többen kérdezik, hogy csak nincs valami baj a Samsunggal? A gyártó jórészt az amerikai szolgáltatókkal közösen tett bejelentéseket, a nagyszámú Tablet bejelentés mellett a Galaxy Tab WiFi-s verziójának bejelentése pedig nem bír túl erős hírértékkel.
A válasz nagyon egyszerű: nincs baj. A Samsung hagyományosan főszponzora az évente Barcelonában megrendezendő MWC-nek (Mobil World Congress), idén február 14-17 között em rendezvényre időzíti a nagyobb, világszerte is érdekes bejelentéseit. Várhatóan a HTC is ekkor jelenti majd be a fontosabb újdonságait, ha nem akar lemaradni. A CES ugyanis több duplamagos okostelefont (Motorola, LG), és láthatóan Androidos Tabletek özönét hozta, mindkét "hiányzó" gyártótól várhatunk majd ilyen bejelentéseket.
A Samsung idei tervei továbbra is rendkívül nagyratörők, közel 50 millió okostelefon értékesítését tűzte ki cálul a gyártó, ez a 2010-es számok duplázását jelentené. gyártástechnológiai számításokat is figyelembe véve ez egyben azt is jelentheti, hogy akár már az MWC-n bejelentésre kerülhet a Galaxy S utódja. Tavaly a CTIA Wireless-en került bejelentésre a Galaxy S, a forgalmazás május-júniusban kezdődött, év végére lépte át a 10 milliós eladást. Most ugyan még  csak Nexus S a soros, ám hasonló tudású, esetleg duplamagvas Samsung mobilra is számítani lehet, amiből a gyártó idén talán a15-20 milliós eladást is képes hozni. Ez a volumen ugyanakkor csak akkor hozható, ha az Apple-höz hasonlóan relatív szűk, de kiemelkedő a kínálat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése