2011. február 9., szerda

Booty Time - onechargerforall.eu: és ezt így hogy?


"Amikor új telefonra váltunk, ahhoz általában új töltő is tartozik, aminek az eredményeként óriási mennyiségű felesleges hulladék keletkezik. Ez a vásárlókat és a környezetet egyaránt terheli. Most azonban az Európai Bizottságnak köszönhetően a jelentős mobiltelefon-gyártók olyan univerzális töltőt fogadtak el, amely az EU-ban értékesített, adatképes mobiltelefonokhoz használható, és így 2011-től már csak egyfajta töltőt kell beszerezni bármilyen készülékhez."

Már 2009 nyara óta nem értem teljesen, hogy akkor most a gyártók önszabályozására költött-e el sok-sok pénzt az EU (pl. az alábbi látszólag tökfelesleges videó és weblap felépítésével), vagy tevőlegesen is  köszönhetünk-e valamit az uniónak? Pl. az évek óta logikusnak tűnő lépést gyorsították, vagy a leírásuk szerint hatékonyan fenyegetőztek? Akár így, akár úgy, a végeredmény az, hogy ezentúl a legtöbb modell micro-USB csatlakozóval szerelve érkezik majd. Ez amúgy 2009 óta nyílt titok, de most kampány, weblap és sok egyéb trendi közösségi funkció is kapcsolódik ehhez. Egyúttal megalapítanám az 5V1A baráti kört is.

Lájkolni itt lehet, aki tudja, hogy mit kell:
http://onechargerforall.eu/hu/index.html


Aki pedig még jobban akar szórakozni, annak ajánlott az oldalon a kérdések átolvasása is, sok misztikusnak tűnő kérdés és kapcsolódó válasz került a weboldalra, engem kifejezetten szórakoztat, hogy egy kutyaközönséges csatlakozóról és töltőről mennyi "okosságot" lehet írni, pl:
"Mennyi idő alatt tölti majd fel mobiltelefonunkat az új egységes töltő?
A mobiltelefonok többségénél a töltési idő legfeljebb 2 óra lesz. Ha azonban a mobiltelefon akkumulátora nagy, a töltő kapacitása pedig kicsi, a folyamat 6 órát is igénybe vehet." - Booty Time - ismét csak Ford Fairlane-t tudom idézni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése