2011. február 16., szerda

Ismét bemutatva az Acer Iconia Smart - #MWC11

Az LG mellett az Acer tevékenysége sem tetszik eléggé, ha pusztán a marketing-teljesítményt kell értékelni. Az Acer Iconia Smart 2010 november óta "ott lebeg valahol", a mai napig mégsem sikerült még egy teljesen összeszedett specifikációlistával vagy mini-weblappal előállni (vagy én nem lelem). Azon gyártók, akik már alaposabban beletanultak abba, hogyan kell valódi termékbejelentésekkel operálni, már az első napon, illetve közvetlen a sajtóbejelentést követően felteszik készülékeik leírásait, műszaki specifikációit a weboldalaikra (pl. Sony Ericsson, HTC újabban kiválóan követi az Apple mintát a nagy és színes képekkel támogatott termékbemutatókkal). Ám az LG 3D-s modelljeiről vagy az Iconia Smart-ról ilyen információt nem lehet  egyszerűen elérni. Fenbtiek persze nem csorbítják és nem érintik a termék minőségét, mindössze úgy vélem, hogy a "smartphone-war"-ban bizony az is fontos szempont, hoga  felhasználó milyen mélységben, mennyire jól előkészített termékbevezetésekkel találkozik. Nos az Iconia Smart lélekben már tavaly november óta velünk van, az MWC-n ismét bejelentették.
Az Iconia Smart alapvetően egy átmenet a Tabletek és az Android okostelefonok között. 21:9 arányú képernyőfelbontása alapvetően videózásra, vagy internetezésre kiváló, hiszen a 1024×480-as felbontás kifejezetten a széles-képernyős megoldásokhoz ideális.
Az Android 2.3.2 Gingerbread-el érkező készülék a Google összes szolgáltatását tartalmazza, az Android market sok.sok alkalmazása közül ugyanakkor meg kell majd találni azokat, melyek hiánymentesen képesek ezen a szokatlan felbontáson is működni. A beépített gyári alkalmazásokat természetesen a nagyobb kijelzőre optimalizálta a gyártó, így a levelezés, a naptár, a google dokumentumok elérése, a térképet mind-mind a széles képernyőhöz igazították.
A web-böngészés az Iconia Smart esetében is Adobe Flash támogatott, így a 100% Tablet funkció kiválóan érvényesülhet, de természetesen a megszokott telefonos és közösségi funkciók is mind-mind rendelkezésre állnak, így a Twitter és Facebook elérés, az SMS-küldés vagy a telefonálás is jól kezelhető a nagyobb méret ellenére.
Főbb műszaki jellemzői: 
  • Android 2.3 Gingerbread + egyedi kezelőfelület (Breeze UI)
  • 1 GHz Qualcomm processzor
  • 512 MB RAM, 8 GB háttértár, microSDHC bővíthetőség
  • 4,8 hüvelykes 480×1024-es kijelző
  • 8 Mpx hátsó (720HD felvétel) és 1,3 Mpix első kamera
  • Gyorsulás és irány-szenzorok
  • HSDPA, BT, WiFI, A-GPS, FM-rádió, DLNA
  • 3,5 mm jack, microUSB, HDMI támogats
  • 141,7×64,5×13,6 mm, 185 gramm
  • 1500 mAh akkumulátor
A hatalmas 8 Mpix kamera segítségével könnyedén készíthet HD felvételeket, a beépített első kamera segítségével pedig akár 3G videóbeszélgetésekre is alkalmas készülék az Iconia Smart. A nagyméretű kijelző kiválóan alkalmas panorámaképek megjelenítésére is, így az átlagtól eltérő képeségeket kap az, akit a szokatlan felbontás és az átlagosnál 2 centiméterrel hosszabb készülék nem zavar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése