2011. február 14., hétfő

Samsung Galaxy S II - GT-I9100 - hivatalosan bejelentve - #MWC11

Az MWC 2011-en hivatalosan is bejelentésre került a régen várt Samsung high-end telefon, a Galaxy S II. A Galaxy S II az egyik legvékonyabb Androidos okostelefon a piacon, 8,5 mm vastagságával a hatalmas kijelző ellenére jól használható, tenyérbe illeszkedő darab.
Fő jellemzői: 
 • Android 2.3 operációs rendszer
 • GSM 850/900/1800/1900 és HSPA+ 21 850/900/1900/2100
 • 4,27 (4,3) hüvelykes Super Amoled Plus kijelző 800×480-as felbontással
 • 1 GHz Dual Core Samsung processzor
 • Tároló: 16 v. 32 GB verzió, microSHDC bővíthetőség
 • 8.0-Mega Pixel hátsó (Led Flash) és 2 Mpix első kamera; a hátsó kamera full HD1080P (30fps) felvételre is képes, a készülék pedig képes ilyen flebontású videókat le is játszani
 • 3.5mm jack, micro USB csatlakozó
 • Bluetooth 3.0; WiFI; A-GPS; opcionális NFC támogatás; DLNA támogatás; FM-rádió
 • Szenzorok: Gyorsulás, Fény, közelítés; Irány; Iránytű
 • Méretei: 125.3 x 66.1 x 8.49mm, 116gramm
 • 1650mAh akkumulátor
2011 februárjában ez a modell gyakorlatilag mindent tud, ami a technológia fejlettség jelenlegi fokán gazdaságosan építhető. Vékony Super AMOLED Plus kijelzőjén tűéles képeket kapunk, az új technológiának további előnye, hogy a vékonyabb és energiatakarékosabb is, melynek köszönhetően a nagy 1650 mAh akkumulátorral érkező okostelefon  az átlagnál valamivel hosszabb üzemidőre is képes.
Az Android 2.3 operációs rendszernek köszönhetően gyors internet-elérését, a közösségi kapcsolatok számtalan szolgáltatását, a mobil-internetezés teljes élményét kínálja PC-re valóban alig van szüksége annak, aki a Galaxy S II segítségével levelez, internetezik vagy kommunikál.
A vállalati vásárlók számára is kínál megoldásokat a Galaxy S II, az Exchange mára természetese, ám a Cisco AnyConnect, WebEx és VoIP szolgáltatásaival könnyedén és biztonságosan alkalmazhatja a készüléket akár meetingekhez, akár távoli számítógépek, vagy a vállalati hálózat biztonságos eléréséhez. Sőt a Sybase Afaria segítségével a készülék távoli elérése/beállítása, vagy elvesztés esetén a vállalati adatok törlése is megoldott.
A Samsung a Windows Phone7-es HUB-koncepcióhoz hasonlóan a hasonló alkalmazásokat egy-egy csomópontba gyűjti. Az elektronikus könyv és magazinolvasás mellett a közösségi HUB (pl. facebok, twitter, IM állapotok, SMS-ek, Push-mail üzenetek) is egy csoportba kerültek, de a játékosok és a zenekedvelők is külön csomópontokat kapnak a Samsung egyedi fejlesztéseiből. Általánosságban is sok egyedi Samsung fejlesztést kap a vásárló, a lassan második éve megvásárolt Swype szoftveres billentyűzettel pl. kényelmesebbé válik a szövegbevitel.

Forráshttp://www.samsungunpacked.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése