2011. február 23., szerda

Frissítés: Windows Phone 7 - A frissítés előtti frissítés elindult - Téglává vált? Kis segítség + vélemény
FRISSÍTÉS 02/23: Már magyarul is olvashatók a hibakódok és esetleges megfejtések:

A Windows Phone 7-es készülékek tulajdonosainál elindult az első frissítés, mely igazából csak ahhoz szükséges, hogy a készülék a későbbiekben kijövő valódi frissítésre is frissíthető legyen :). A készülék kiírja, hogy elérhető egy frissítés, ezt követően a Zune segítségével indítható a telepítés. Ha rosszmájú akarok lenni, akkor ez a frissítés amolyan időhúzásnak is tekinthető, hiszen az ún. NoDo frissítés eredetileg januárra majd februárra volt ígérve, most egyes pletykák a nemzetközi nőnapra időzítik a megjelenés indulását. A legtöbb oldalon csak NoDo-ként emlegetett frissítéstől várható majd az igazi funkcióbővülés (pl. copy-paste, sebesség-javulás, javuló marketplace). A frissítés kódneve (NoDo->No Donut) utal az Android 1.6-ra, talán az első igazán népszerű Androidra. Tehát most egyelőre nincs NoDo, van gond, kell frissíteni. A jelenlegi frissítés csak szállást csinál NoDo-nak.
Már az "infrastruturális" frissítéssel is meggyűlhet az ember baja, tehát akinek gondja akad, a következőket tegye:
Azaz a frissítés futtatásához szükséges frissítések telepítésével többeknek meggyűlt már a baja, de a kiegyensúlyozottság jegyében sikeres hazai telepítésekről is olvasni már. Alapvetően mielőtt bárki bármilyen műveletbe belefog, mentse le az adatait, továbbá frissítse a Zune-t. Ezt követően lehet frissíteni a telefont. 
Vélemény: Aki mosolyogva  fintorog ezen a kutykomédián, annak csak részben van igaza. Nem szabad elfelejteni, hogy a Microsoft frissítéseket több gyártó különböző telefonjain és különféle módon telepített más-más Windows operációs rendszereken kell lefuttatni, így a problémák száma is magasabb lehet, mint egy-egy modell esetében. Persze ettől még kínosnak nevezhető, hogy az első lényegmentes frissítésnél is sokan kivégzik a készülékeket, láthatóan ez a műveletsor gyenge pont a WP7 életében. A HTC OTA (Over The Air) frissítései után számomra minden egyéb folyamat is gyenge lehet, hiszen annál aligha akad kényelmesebb, hiszen az "csak" sávszélességet igényel. Remélhetőeg a Nokia elsőként lépi majd át ezt a folyamatot és megoldják, hogy PC nélkül is frissíthető legyen majd a készülék.

2 megjegyzés:

  1. 801812C1 hibaüzenettel leáll a Zune a frissítéssel, de nem lett brikett a vas.

    VálaszTörlés
  2. Na látom Te is belefutottál :)

    801812C1 - LG E900 - http://blog.sancho.hu/2011/02/nulladik-windows-phone-7-frissites.html

    VálaszTörlés