2011. február 15., kedd

Windows Phone 7 - #MWC11 - A Nokiát leszámítva nem nagyon van újdonság?

A Nokia és a Microsoft frigyre figyelt a világ az MWC-t megelőzően és persze Steve Ballmer eladásának fontos témája is volt a jövő és a várható közös munka. Mindezen hírek mellett számomra fontosabb lett volna, hogy a már korábban ígért verzió frissítések mikor lesznek elérhetők. A Microsoft sajtóanyagában nagyon konkrét dátumok nincsenek, így kicsit még mindig az az érzésem, hogy folyamatosan változik a stratégia, jelenleg épen a talán a Nokia miatt. A nagy kérdés persze az, hogy ezen idő alatt a versenytársak nem szereznek-e olyan mértékű piaci részesedést, amiből még nehezebb lesz felállni.
Amíg végre tisztában látni, addig is néhány érdekesebb bejelentés a barcelonai rendezvényről:
  • Copy-Paste már a jövő hónapban megérkezhet
  • A multitasking valamikor 2011-ben jelenik majd csak meg (így pl. a pár napja reklámozott Offroad navigációból bejövő híváskor kilépünk, ami nem túl örömteli megoldás)
  • Megújul majd és az IE9 szolgáltatásait viszi majd mobil környezetbe a beépített böngésző
  • Office és Office Live szolgáltatásokkal is javul majd az együttműködés, ahogy a Twitter integrációs is szervesebb részévé válik a People HUB-nak
  • Szigorúan technológiai demo jelleggel érdekes Xbox-WP7 videó is megjelent (katt ide), érdeks, de nem tudni, hogy valósággá válik-e majd.
Lehet, hogy csak én vagyok türelmetlen, de számomra kicsit lagymatagon indult el ez az év is, illetve talán érezhető az, ami szakmai köröknek már nyilván ismert tény volt, a legnagyobb dobás a Nokia becserkészése. Ezúttal lehet, hogy miattuk kell késleltetni a fejlesztéseket, és az lehet talán az oka annak is, hogy az MWC-n eddig senki más nem hozott új WP7 modelleket, de a CES-ről sem nagyon tudok új hardvert felidézni, így a jelen legújabb WP7 okostelefonjai azok, melyeket még tavaly karácsonyra dobtak piacra a gyártók.

Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése