2011. március 3., csütörtök

Apple iPAD 2

Vitathatatlanul minden idők legsikeresebb Tablet modellje az Apple iPAD. Már az első modell népszerűsége is már-már érthetetlen volt kereskedelmi szempontból, ugyanis az "elsőző" vásárlók elképesztő áron is képesek voltak megvásárolni a mítosz teremtő készüléket. 2011 Március 2-án pedig bejelentésre került az Apple iPAD 2. A legendás modell második generációját maga Steve Jobs jelentette be, hatalmas ováció köszöntötte őt, melyet bármely szemszögből nézve megérdemel.
Nehéz elhinni, hogy akad ma olyan vásárló, aki ne tudná részletesebb magyarázat nélkül is, hogy mi is az a Tablet. Tablet = iPAD. Persze a 2010-es indulás óta sok.sok gyártó igyekszik felzárkózni, de a 2011 márciusáig minden idők legnagyobb volumenben értékesített készülékét az Apple dobta piacra. Az új Apple iPAD 2 az elődhöz képest, gyorsabb, vékonyabb és könnyebb lett, ám az alapvető értékei nem változtak, továbbra is a piac egyik leghosszabb üzemidejét garantáló modellcsaládot jelenti.
Az iPAD 2 sebesség tekintetében 1GHZ-s, duplamagos új A5 processzorral rendelkezik, kétszer olyan gyors, mint az előd, ám e mellé kilencszer gyorsabb grafikus teljesítmény társul, így ha eddig volt oka bárkinek a teljesítményre panaszkodni, már nem lesz.
A nyertes kijelzőn nem változtatott a gyártó, így a 1024×768-as felbontású IPS LCD-n éppen úgy   élmény számba megy az internetezés, mint a legelső generációs modelleken. Ám az új kijelzőn új funkciókat is élvezhetünk, az iPAD 2 első és hátsó kamerát is kapott, sőt a képernyőt (opcionális kábelt kell vásárolni) külső kivetítőre, Plazma vagy LCD TV-re, egyéb HDMI eszközre is csatlakoztathatja, így a készülék képe "nagyban" is élvezhető, professzionális videólejátszóvá (1080p képességekkel) avatva az iPAD 2-t.
Akár a kamerák segítségével rögzített képet is kivetítheti, de az első kamerával immár a FaceTime (videóbeszélgetés más engedélyezett iOS-eszközökkel pl. iPhone 4, MAC vagy iPAD 2 tulajdonosokkal) szolgáltatásai  is használhatók.
Mindezt olyan készülékbe oltotta az Apple, mely alig 8,8 mm. A korábbi modellnél csaknem fél centimérettel vékonyabb készülék hihetetlenül jól illeszkedik a kezébe, az elegancia mellett persze a modell tömege is csökkent, verziótól függően változik, de egyik sem haladja meg a 613 grammos tömeget. Az Apple természetesen gondoskodott a készülék védelméről is, egy felcsatolható mágneses fedlapot is vásárolhat a készülékhez, mely könnyedén illeszkedik, védi a kijelzőt, állványként is funkcionál, ráadásul ha a fedelet a készülékre hajtja, kikapcsol, ha kinyitja, az iPAD 2  bekapcsol. Multifunkciós, több színben elérhető, köztük 5 elegáns bőr fedlap is választható, ezekből is "hajtogathat" állványt.
Az iPAD 2 legfontosabb jellemzői:

 • Operációs rendszer: IOS4
 • Processzor: A5, 1GHz, dupla mag
 • Kijelző: 9,7 hüvelyk, IPS, 1024×768, ujjlenyomat-taszító, multi-touch
 • Kamera: hátsó: 5X digitális Zoom, 720P, első: VGA, 30fps
 • Háttértár: 16-32-64 GB verziókban elérhető
 • Szín: fekete vagy fehér színekben is kapható
 • Wireless: BT+WiFi, vagy WiFi+3G/HSDPA+BT+GPS verziókban rendelhető
 • Csatlakozók: 30 tűs szabvány Apple, 3,5 mm jack, opcionális HDMI csatlakozó
 • Szenzor: Beépített hangszóró és mikrofon, Gyorsulás és 3 tengelyes giroszkóp, Fény
 • Nyelvi támogatás: Magyar bill és nyelvi támogatással (továbbá: English (U.S.), English (UK), French (France), German, Traditional Chinese, Simplified Chinese, Dutch, Italian, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Danish, Swedish, Finnish, Norwegian, Korean, Japanese, Russian, Polish, Turkish, Ukrainian, Arabic, Thai, Czech, Greek, Hebrew, Indonesian, Malay, Romanian, Slovak, Croatian, Catalan, and Vietnamese)
 • Kompatibilis: iTunes 10.2; opr: Windows7/Vista/XP SP3, MAC OSX 10.5.8
 • Méretei: 241,2×185,7×8,8 mm; 601gramm (wifi), 613 gram (Wifi+3G)
A csomag tartalma változatlan: készülék; USB kábel, USB táp-adapter; rövid angol dokumentáció
A bejelentés szerint a készülék hamarosan elérhető lesz, március 11-től már az USA-ban, március 25-től már Európában is elérhető lesz.


Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése