2011. március 24., csütörtök

HTC Desire S - első benyomások

Az eXpansys marketingesei már tesztelték a  HTC legújabb Desire verzióját, a Desire S-t, mely tegnap délutántól raktárról elérhető. Masa Pozar - az eXpansys EU marketing felelőse- rövid ismertetőben foglalta össze a termék legfontosabb érdekességeit:
 • A frissített Desire érdekessége a sajtolt alu ház, mely a HTC több korábbi modelljénél is bevált, segítségével még vékonyabb készülékek építhetők, mégis talán a korábbinál is robosztusabb kialakításban kapható a gép. Persze az 'unibody' ház nem kedvez az extra akkumulátorok vásárlóinak, hiszen dupla magasságú akku nem építhető, extra hátlap nem lesz a készülékhez
 • A fizikai gombok tekintetében a Desire S nem követi a pár hete kapható nagyképernyős Incredible S hagyományait, azaz "nem forog a gomb"  a készülékkel együtt, a megszokott home-menu-back-search funkciók persze továbbra is elérhetők.
 • A Desire első verziója csak ROM-frissítést követően volt alkalmas 720p HD felvételek készítésére, az új modell már alapból képes erre, sőt akár videóbeszélgetéseket is folytathat vele, hiszen már első VGA kamerával is rendelkezik. További újdonság a DLNA-képesség, arra alkalmas eszközökön, vagy a HTC DLNA adaptereivel HDMI TV-re is csatlakoztathatja.
 • A HTC ennél a modellnél is kiváló SLCD kijelzőt alkalmaz, mely jó minőségű, tűéles, nehéz különbséget tenni pl. egy Samsung S-AMOLED mellett.
 • Kérdéses volt, hogy induláskor milyen operációs rendszer verzióval érkezik a modell, de a Desire S már induláskor megkapta az Android 2.3 Gingerbread verziót. Ezzel együtt javult tehát az értesítő-üzenetek megjelenítése, változott a főmenü kezelése, a HTC Sense és az Android tovább finomodott, még kezelhetőbbé vált a telefon, mint elődje volt.
 • Az első megállapítások szerint  javult az akku terhelhetősége is, a Desire vagy a Desire HD-hez képest strapabíróbb modell lett, bár a tesztelő tegnap délután bontotta  a modellt, 1,5-2 napos üzemidőt is feltételezett, ha szolídabban használjuk a készüléket, odafigyelünk a widgetek kezelésére, nem engedjük folyton a "neten lógni" a telefont.
Összefoglalva tehát a jelenlegi információk szerint megéri váltani. Kereskedőként mindenképpen ajánlott is a váltás, de objektívebben fogalmazva is ha valaki fontolgatta a HTC Desire vásárlását, annak a Desire S  már mindenképpen ajánlottabb, mint az előd-modell.

3 megjegyzés:

 1. "A HTC ennél a modellnél is kiváló SLCD kijelzőt alkalmaz, mely jó minőségű, tűéles, nehéz különbséget tenni pl. egy Samsung S-AMOLED mellett"

  Nem kötekedésből, de az SLCD elég messze van a kiviállótól, és kb 50 méterről látszik, hogy nem SAMOLED...

  VálaszTörlés
 2. Most nézem, hogy ezt az eXpansys írta, szóval sorry.

  VálaszTörlés
 3. Az SLCD vs AMOLED vagy Samoled vita régi, bizonyos körülmények között valóban alig látni különbséget (pl. egy irodában, ahol a szerző ült és mellé tett egy Nexus S-t egyszerű felhasználóként, ráadásul marketinges :D ). A HTC valószínűleg inkább stratégiai okokból favorizálja ez a displayt.

  Személyes véleményem szerint sem feltétlenül lehet nagy különségekről beszámolni. Egyszerűen más, és remek fegyver a Samsung kezében, hogy van. De a Samsung sem csak ezt használja, pl. a wave II-t vagy a galaxy SL-t is szeretné volumenben eladni. igaz, hogy a high-endbe S-amoledet épít.

  VálaszTörlés