2011. április 12., kedd

HTC Sensation - qHD, Dual Core, új übertelefon a HTC-től

Végre megtört a jég, végre a HTC is bejelentette duplamagos és qHD (igen 960×540) kijelzővel szerelt okostelefonját. A HTC Sensation (kódnevén Pyramid) tehát az az okostelefon, melyet sokan hiányoltak az év eleji rohanásban. A névre januárban szerzett oltalmat a gyártó, ekkor védjegyeztette és a nagy talány az, hogy mikortól lesz elérhető? Az LG, a Samsung és a Motorola duplamagos, nagykijelzős supertelefonjai ugyanis már el is indultak, vagy éppen a napokban érkeznek a piacra, kritikus tehát, hogy az, aki idén is a high-end csúcsáról választanak okostelefont, az miért pont a HTC vegye? Függőknek -mint én- persze ez nem kérdés, de objektívebben szemlélve a jelen csúcsmodelljeinek specifikációi már alig térnek el egymástól.
Miért szerethető a Sensation?
  • Hatalmas 4,3 hüvelykes kijelzője minden eddigi HTC telefonnál nagyobb képernyőfelbontással érkezik. A qHD - 960×540-es felbontás arányaiban azonos a HD1080 szabvánnyal, így a mobil mozi-élmény garantált, a nagy felbontás pedig kedvez az internetes tartalmak mind tökéletesebb megjelenítésének
  • A gyors processzor, az Adobe Flash támogatás, valamint az Android beépített internet-böngészője egyszerűen a nyerő összeállítás. Megfelelő sávszélesség mellett  vagy WiFi-n valóban az asztali internetezés élményét adja a készülék. Nem kell várni, nem kell kiegészítőket telepíteni, minden elérhető, naprakész, kiválóan és gyorsan kezelhető.
  • A megújult HTC Sense kezelőfelület immár aktív képernyőt nyújt akkor is, ha a telefont amúgy zárolta. A 'lezárt' telefonon is elérhető és mindig láthatók ismerősei, barátai vagy a telefon állapot jelzései. A testre szabható 'Lock Screen' fontos újdonsága tehát az, hogy mozdulatainkkal egyből a kívánt alkalmazást is megnyithatjuk, egyúttal feloldva a képernyőzárat.
  • A készülék segítségével azonnal (és valóban azonnal) készíthet videófelvételeket és képeket . A 8Mpix kamera 1080P HD videók készítésére is alkalmas
  • A HD videózás 'másik oldala' is garantált, ugyanis ez a HTC modell is rendelkezik DLNA képességekkel, tehát megfelelő lejátszó vagy beépített DLNA csatlakozással rendelkező TV-n mindig megjelenítheti friss képeit, videóit.
  • És akinek a videózásból sosincs elege, az a HTC e készüléken bemutatkozó új szolgáltatását, a HTC Watch-t is megkapja, mely filmek vásárlását, vagy bérlését teszi lehetővé. A szolgáltatás különlegessége az aktív tartalomletöltés, mely progresszív módon, óriási méretű állományokat nélkülözve is lehetővé teszi a tartalmak elérését.
  • A videózás és egyéb multimédia-képeségeken felül ez a készüléke egyben kiváló játékplatform is lehet, hiszen a duplamagos 1,2 GHz-s processzor, valamint az Android együttese óriási játékélményt garantálhat. A videózás és a játék a HTC idei bejelentéseinek gyümölcse, mert manapság már nem csak a jó hardvert kell biztosítani, hanem a tartalmat is.

A készülék főbb műszaki jellemzői:
- 1,2 GHz dual core processzor
- Android és HTC Sense kezelőfelület
- Facebook, Twitter, FriendStream, YouTube közösségi alkalmazások
- 4,3 hüvelykes qHD (960×540) kijelző, kapacitív
- 1 GB storage, 768 MB RAM, microSDHC bővíthetőség (spec. kábellel HDMI is)
- HSDPA/HSUPA (internetmegosztás is), WiFi, BT 3.0, A-GPS, DLNA, FM-rádió
- 8 Mpix kamera, Dual LED Flash, 1080P HD videó
- 3,5 mm jack, microUSB
- gyorsulás, gíro-, közelítés-, fény, iránytű szenzorok
- 1520 mAh akkumulátor (max. 495 perc beszéd, 350 óra készenlét - használatfüggő)
- 126,1×65,4×11,3; 148 gramm

Vásárlás, előrendelés: http://www.expansys.hu/htc-sensation-android-smartphone-eu-217482/

Forráshttp://www.htc.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése