2011. április 30., szombat

LG Optimus Pad - G-slate teszt, bemutató a BGR-től

Az Engadget mellett egyre érdekesebb bemutatókat jelentet meg a BGR is, a már felnőtté vált  BoyGeniusReport. A T-Mobile G-Slate néven Amerikában már kapható Androidos 4G-s Tabletet tesztelte a BGR. Az Európai verzió még megjelenés előtt, ám a BGR megállapításai olvasva olyan tabletet lehet a kívánságlistársa tenni, mely ütős árral kombinálva bizony trónra ültetheti az LG-t. A G-slate egyik fő érdekessége a különleges méret, a még nem 10 hüvelykes, de már nem 7 collos kategóriában. Ez a méret az, mely az LG szándékai szerint ötvözi a hordozhatóságot és a kimagasló kezelhetőséget.
Néhány főbb megállapítás a tesztből:
  • Összerakás, anyagminőség szempontjából a készülék jó (ezen az árszinten már nem lehet nagyon gyenge semmi), a hátlap soft-touch festése nem csak eleganciát ad, de csúszásbiztos tartást is lehetővé tesz.
  • A 3D videórögzítési képességek teszik még érdekesség az új LG Tabletet, a készülékhez 3D szemüveget is mellékelt a gyártó. Azaz a kijelzőn megjelenő tartalomhoz kiegészítőt is használni kell, ha a 3D hatást szeretnénk használni, ám a 2 5Mpix kamerával remek 1080p HD videókat is készíthet, akinek még a 2D is elegendő :)
  • A 8,9 hüvelykes 1280×768-as felbontású kijelzőt szimplán fantasztikusnak titulálta BGR, a lassan etalonnak tekintendő Samsung Amoled kijelzőkhöz képest ugyan valamivel gyengébb, de kontrasztos, éles, remek színvisszaadást és éles képről számol be a teszt. Egyetlen szépséghibaként a 15:9-es képarány említendő, ám számomra (nem akarok nagyon videózni) épp a 768 magas kijelző a vonzó, hiszen nagyobb, mint a 7 hüvelykes társak, és pixelszámban is így talán "több web" :) fér a kijelzőre.
  • A készülék alapértelmezésben nem Android Flash-el szerelve érkezett, ám az könnyedén telepíthető, így a beépített böngésző kiválóan használható internetezésre.
  • Meglepetésre a teszt nagyon komoly üzemidőről számolt be, a tesztelő szerint 24 órás aktív használat alatt alig 75%-ra süllyedt csak az akku-jelző. Ezt érdemes fenntartásokkal kezelni, de ha igaz, akkor ez a Tablet akár ipari célokra is alkalmas lehet megfelelő alkalmazásokban (pl. egész napos kiszállítások, futárok, SFA alkalmazások)
  • A BGR persze a negatívumokkal is foglalkozott. Elsősorban az Android új GUI-ja nem tetszett feltétlenül. Gyakran tapasztalta az ujjmozdulatai elvesztését, bizonytalanságokat a megjelenítésben. Pl. egy "léghoki-meccs" élvezhetetlen volt a késések miatt. Annak ellenére, hogy 1GHz dual Core Tegra készülék, ez mégsem volt az igazi.
  • Keskenyebb a készülék és 0,8 hüvelykkel kevesebb a kijelzőjének átmérője, mint az iPAD2-nek, mégis nehezebb annál (nem kilókkal, csak 20-30 grammal). Ám ez már állítólag elég ahhoz, hogy álló üzemmódban, kétkezes gépelésnél bizony érezhető a súlya, érdemes támasztékon használni. Fektetve a súlypont lejjebb kerül, itt elviselhetőbb akár levelezésre is, hosszabb gépelésre is megszokható.

Összességében a BGR természetesen ezen modellről is megállapítja, hogy nem iPAD, nem is lesz az. A hardveres képességekkel nincs különösebb probléma, ám a Honeycomb G-Slate-re optimalizált verzióján még volna mit csiszolni. Így összességében a tesztelő úgy vélte, hogy komoly marketingtámogatással lehet sikeres ez a modell, egyrészt mert számos készülék lesz idén, másrészt pedig mert számos egyéb típusú szórakoztató eszköz képes a készülék képességeit pótolni, helyettesíteni. Olvasva olyan érzése van az embernek, mintha az Android - Honeycomb közti átjárást/átjárhatóságot kérdőjelezi meg a teszt. Az, ami piacvezető az okostelefonoknál, még talán nem ugyanúgy működik a Tableteknél.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése