2011. április 2., szombat

Összekötve a Google Cloud Printing és a HP ePrint - Nyomtass a felhőben!


Január végén indult a Google Cloud Printing szolgáltatása, melynek lényege, hogy akár arra alkalmas okostelefonról, vagy Chrome OS operációs rendszerből, egyéb arra megfelelően kialakított alkalmazásból a felhőbe csatlakoztatott nyomtatóra is nyomtathatunk.
A HP és a Google legújabb bejelentése szerint együttműködésüknek köszönhetően  még izgalmasabbá vált a szolgáltatás, ugyanis a felhőbe-nyomtatás pofonegyszerűen, a HP nyomtató e-mail címének segítségével is történhet már. Már az arra alkalmas HP ePrint nyomtatókat is csatlakoztathatjuk a Cloud Printinghez! Nem kell tehát driverekkel vacakolni, az önálló eszközként megvehető a HP nyomtató egyszerűen WiFi-re csatlakoztatható és nyomtathatunk rá. Nem kell szerverezni, megosztani, telepíteni, stb.
A Google (és a HP is) azon dolgozik, hogy a felhőben csücsülő alkalmazásaiból (Apps, Gmail és később egyebek) akár közvetlenül a nyomtatóra is lehessen anyagokat küldeni. A végcél pedig nyilvánvalóan az, hogy akár vállalati környezetben is eszközöktől függetlenül kezelhessünk dokumentumokat, pl. egy Google Apps-ban készített és tárolt dokumentumot ki is lehessen nyomtatni akár egy iPAD-ról, akár egy iPhone-ról, akár Androidos okostelefonról, akár Chrome, akár egyéb operációs rendszerek alól (Linux/Mac is tervben). Ehhez pedig ne kelljen mást tennie a nyomtatás kezdeményezőjének, mint kijelölni azt a megosztott nyomtatót, ahol éppen tartózkodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése