2011. április 28., csütörtök

Samsung Galaxy S II - GT-I9100 - NFC-vel vagy NFC nélkül? Most nélküle!

Egy hazai érdeklődőnk kérdésére (köszönöm a segítséget és az infot) ismét változott valamit a Galaxy S II helyzete. Így megkérünk mindenkit, hogy figyelmesen nézze át és ellenőrizze, szüksége van-e NFC támogatásra a Galaxy S II-nél? Ha igen, akkor sajnos az érkező készleteknél erre jelenleg nem számíthat! Természetesen a rendelés törölhető, módosítható, várakoztatható.
Korábban többször írtunk arról, hogy eredeti bejelentések szerint opcionális NFC támogatással érkezik a modell. Ezt én tegnap éjszakáig úgy értelmeztem, hogy egy későbbi Android 2.3.3-as verzióváltáskor az NFC írási képességek és egyúttal az olvasási képességek is bekapcsolásra kerülhetnek, ám a mai információink szerint. ez tévedés, nem opcionális, később sem lesz ez elérhető az érkező készleteknél. Az eXpansys Galaxy SII termékfelelőse szerint a UK-be jelenleg szállítás alatt álló EU és UK Galaxy SII változatok nem rendelkeznek majd NFC támogatással.
Jelenleg nincs arról információnk, hogy mikor és mely régió lesz az, melybe NFC-támogatással rendelkező modellek érkeznek majd, ám ma annyi azért ismert, hogy lesz ilyen változata is a készüléknek.


2 megjegyzés:

 1. Akinek nem világos az NFC egy olyan fizetési technológia, ami egy PayPass-hoz hasonló fizetési megoldást kínál mobilra - tehát a mobillal fizetünk érintéssel. Érdemes hozzátenni, hogy az NFC-t az Apple iPhone5 fog kapni és ezután várható, hogy a technológia fellendül még 1-2 éven belül. Tehát aki nem 2-3 évre tervezi a készülék megvételét és/vagy nem külföldön fogja javarészt használni fizetésre a boltokban, annak nincs szüksége az NFC-re.

  VálaszTörlés
 2. Pontosabban nem csak fizetési technológia, az nfc címkére kattintva vagy a cikkbeli nfc-s linkre kattintva érdemes esetleg átfutni mikor ki mire, miért ajánlotta.

  Érdekes téma, hogy kell-e vagy sem már most. Pl. a twitter alapító square nevő megoldását kifejezetten mikrofizetésekre készítik, a Visa sokat áldoz rá.

  Az NFC terjesztésére meg úgy tűnik a Google és sokan mások (RIM, Apple, tán még Nokia is) költenek majd. Sokmillió alkalmazási lehetősége van, akár ipari, akár marketing célora.

  Egyelőre az viszont tényleg úgy tűnik, hogy az európai, pláne a hazai alkalmazása még inklább kérdéses, mint az US szereplése.

  igazi kere infot talán a wikipedián érdemes keresni:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication

  VálaszTörlés