2011. április 17., vasárnap

Windows Phone 7 - Mango - Amikortól már használható lesz a WP7

A héten a Microsoft igen fontos -fejlesztői- konferenciát tartott Las Vegasban. A fenti hosszú videón a legújabb fejlesztéseket láthatjuk majd. A WP7 tavalyi megjelenése óta egyáltalán nem lelkesedtem az új operációs rendszerért, hiszen az a jelen állapotában mérsékelten és korlátozottan használható, láthatóan pedig az első frissítések körül sem állt a fejlesztő a helyzet magaslatán. Így tehát nagyon érdekes, hogy milyen újításokkal is rukkol végre elő a Microsoft, és ez mikor lesz elérhető. Valamint, hogy a Nokia hardverein jelenik-e majd meg először :p ?
Sajnos konkrét dátum nincs, a rendezvényen ugyan melegen üdvözölték a Symbian fejlesztőket, de domináns elemként nem jelent meg az új és minden idők legnagyobb potenciális MS okostelefon-partnere. A fejlesztők kb. májustól dolgozhatnak majd az új operációs rendszerrel , így várhatóan csak őszre kerül a Windows Phone 7-be a -véleményem szerint- megjelenése óta elvárt funkció, a multitasking (pl. amitől bejövő hívás közben nem hal le a navigáció).
Milyen újdonságokat tartalmaz még a Mango (ez a neve az új kiadásnak):
  • A fejlesztők szélesebb körben érhetik majd el a készülékek szenzorait és a kamerát (8:00)
  • Lehetőség lesz a beépített alkalmazásokban tárolt információkhoz is hozzáférni (pl. naptár vagy kontakt alkalmazások bővítése - pl a quantas alkalmazása 12:25 körül)
  • Tovább finomodik, univerzálisabbá válik a keresés, akár az alkalmazások keresése is egyszerűbbé, kényelmesebbé válik majd, de egyből több kategóriában is kereshetünk vele a Marketplace-en (2:40)
  • HTML5 és Internet Explorer 9
  • Változik a marketplace, a bővülő alkalmazáskínálat bemutatására alkalmasabb kezelőfelület épül majd (4:30)
Forrásokhttp://windowsphonesecrets.com, http://mobilarena.hu; http://channel9.msdn.comhttp://asia.cnet.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése