2011. május 15., vasárnap

Galaxy Tab 10.1 - Tesztelte a BGR, jó hardver, de a sw még frissítendő

A Google I/O rendezvényen kiosztott 5000 db speciális Galaxy Tab 10.1 egy példányát máris alaposabban kivesézte a BGR (korábban: BoyGeniusReport). Összességében kiváló üzeidőt és hardvert, de gyengébb szoftvert tapasztalt annál, mint amit elvárt volna.
A hardveres képességekről már írtunk korábban. Vékony, 7000 mAh-s, Nvidia Tegra dual processzoros, 32 GB-s háttértárral, 10,1 hüvelykes 1280×800-as kijelzővel. Nehéz kritizálni, hiszen egyben van, elsősorban otthoni/irodai használatra tökéletesen alkalmas a 7 hüvelykes Tabletekkel ellentétben itt talán nem olyan fontos szempont a hordozhatóság. Ami talán kifogásolható, az a memóriakártya foglalat hiánya, továbbá -ha már fejlesztői gépnek is szánták- az USB host funkció, mely a 3.1-es Honeycombbal érkezhet el, csak külső átalakítóval lesz elérhető, a fizikai HDMI-kimenet is hiányozhat, ha valaki filmlejátszóként is szeretné használni (talán az egyedi Samsung csatlakozón keresztül ilyen opció is lesz azért, de sok Tabletet fizikailag is ott van pl. a mini HDMI). 
Szoftver tekintetében ugyanakkor nem volt megelégedve BGR a készülékkel. A Honeycomb annak ellenére is lassulásokat, szakadozott működést mutatott a gépen, hogy az amúgy bivalyerős. Sok-sok problémával járt a modell használata, folyamatosan újra kellett indítani azt. A Google e heti bejelentései szerint néhány héten belül érkezhet a Honeycomb 3.1, vélhetően a Galaxy TAB 10.1-t már elsősorban ehhez készíti a Samsung, így talán mire piacra kerül a modell, e problémák többsége is eltűnik majd.
Ami viszont már most kiemelendő, az a készülék kiváló üzemideje, a 7000 mAh-s akkumulátor akár 2 napos használati időt is garantál normál használat mellett (azaz videózás, netezés, zenehallgatás, levelezés stb vegyesen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése