2011. május 27., péntek

Google Wallet - http://www.google.com/wallet/ - A Paypal máris támad


Bejelentésre került a Google Wallet, mely vélhetően új lendületet ad majd az NFC alapú mikrofizetési megoldásoknak. Itthon még túl nagy lelkesedésre talán nincs szükség, hiszen technológia, eszköz és a szándéknak is talán híján vagyunk, de az amerikai vásárlók hamarosan már okostelfonjukat is használhatják fizetésre, előre felöltős Google kártyák, vagy a Citi MC kártyáival. A közel 50%-os okostelefonhasználati arány mellett Amerika már fontos piacnak tekinthető a mobilfizetésben érdekeltek számára is. A Wallet fizetésen felül a kuponok tárolását, áttekintését is megoldja majd a Wallet, így akit a közeljövő érdekesebb Androidos fejlesztései érdekelnek, érdemes megismerkednie alaposabban a Wallet szolgáltatásaival.
Az üzlet fejlesztése egyből kisebb nehézséggel indul majd, mivel nagy a tét, nem meglepő, hogy a Paypal azonnal meg is támadja a Google-t, arra hivatkozik, hogy korábbi vezetője a PP ötleteit és üzleti  titkait is vitte magával, amikor új munkahelyére, a Google-höz igazolt.

3 megjegyzés:

 1. "Itthon még túl nagy lelkesedésre talán nincs szükség, hiszen technológia, eszköz és a szándéknak is talán híján vagyunk"

  Azért az OTP erősen nyomul a paypass-szal, sok helyen látni olvasót, illetve kártyájuk és karórájuk is van. Szerintem inkább a bizalom hiányzik...

  VálaszTörlés
 2. a google wave mogott nem az otp all, a paypass es a hozott megoldas kozott technologiailag van hasonlosag, uzleileg semmi.

  a wave egyelore amerikaban indul, hogy mikor er ide, az nem is hangzott el a sajtotajekoztaton

  VálaszTörlés
 3. Ezt nem a Wave-re írtam, hanem a híjánra.

  VálaszTörlés