2011. május 20., péntek

HTC Flyer bemutatók, tesztek, véleményekA HTC Flyer eladásai a múlt héten európa-szerte elindultak, így egyre több értékelés és bemutató jelenik meg a készülékről. A hagyományos bemutató-elemeken már korábban túlléptünk (azaz kicsomagolás, mi van a dobozban - akit érdekel kattintson a flyer címkére), így most csak a fontosabb megállapításokat emeljük ki, melyek egyben a különböző tesztelők értékeléseit is tartalmazzák:
  • A HTC legelső tabletje jól sikerült, gyors, a HTC UI remekül használható. Az egyik fő érdekesség, a stylus, mely azért alapvetően inkább csak a "funny" oldalról használható (pl. színezés, rajzok, képernyőmentések). 
  • Kicsit szokatlan, hogy a készülék elforgatása egyoldalas, azaz vízszintes üzemmódban csak a kamera felőli oldalt felülre helyezve forog el a készülék.
  • A Flyer anyagminősége hibátlan, elegáns, az unibody alu-ház itt is a prémium érzést erősíti.
  • Kiválóan alkalmas médialejátszónak, számos zenei és videó fájlformátumot is támogat  (AAC, AMR, OGG, M4A, MID, MP3, WAV, WMA és 3GP, MP4, AVI, WMV, XVID videó).
  • Több bemutató szerint is egészen jól teljesített külétéri használatban a kijelző, jól látható ott is
  • A HTC Sense és a HTC különleges alkalmazásainak köszönhetően mind a levelezés, mind a FriendStream nagyméretű jól kezelhető klienst kapott, jól áttekinthető kezelőfelülettel és a 1024×600-as kijelzőt jól kihasználó panelekkel. A Notes (evernote kompatibilis) kihasználja a a stylust, ami még a könyvolvasó alkalmazásban is jó szolgálatot tehet. A stylussal szembeni aggály az talán a "túlérzékenység", már a kijelző felett használva is regisztrálja a mozgásokat, amivel óvatosan kel bánni.
  • HTC Watch - 5-10 másodperces bufferrel működik, máshova nem menthető, csak a Flyeren nézhető UK-ben, vásárlás csak WiFi-n
  • OnLive - úgy néz ki, csak US-ben élő ez a szolgáltatás
  • Akkumulátor: vegyes a kép, van olyan tesztelő, aki kifejezetten elégedetlen, mások szerint megfelelő beállításokkal (nem folyamatosan neten lóg, optimalizálja pl. a Facebook/twitter és egyéb Widgetek frissítéseit) kihúzható a gépppel egy teljes nap (és ugye telefonálni nem lehet vele, tehát m ás gépekkel összemérve nem bizonyosan a legjobb)
  • Drága - ezt csaknem egységesen minden tesztelő megállapította. Az ár/érték arányt tekintve is, szimplán is. A stylus ugyan kiváló, a 1,5 GHz normál processzor teljesítménye is elegendőnek tűnik, de a népes mezőnyben kifejezetten senki sincs elájulva a készüléktől. Elsősorban a túlárazottsága miatt, mert egyéb tekintetben a Flyer az egyk legjobb 7 hüvelkyes Tablet a piacon, az Android 2.3-nak köszönhetően pedig az egyik leginkább Market-kompatibilis készülék.
Vásárlás:

Forrásokhttp://www.slashgear.com, http://www.engadget.com, http://www.techradar.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése