2011. május 31., kedd

HTC Sensation - tesztelte a Mobilarena is

A HTC Sensation korábbi bemutatóinál is hangsúlyos elem volt az összehasonlítás "mások tudásával", így a Sensation a Mobilarena értékelésében sem kerülhette el a sorsát. Várható, hogy a portál készít a közeljövőben egy teljes tesztet a hazánkban is elérhető kétmagosok részvételével. (Optimus 2X, Sensation, Galaxy SII). Néhány érdekesebb megállapítást azét máris kiragadunk a szövegkörnyezetből, elsősorban a korábbi bemutatóknál el nem hangzó értékelésekre koncentrálva:
  • "Persze a gép sebességével sincs gond, minden azonnal történik, a 2.3.3-as Android szinte röccenés nélkül fut – ahol esetleg gond lenne, ott jön a Sense 3.0 és szépen elfödi a problémákat. Ugyanakkor a különbző benchmark programok eredményei mind ugyanazt mutatják: a kétmagos eszközök között a Sensation általában sereghajtó, a Galaxy S II viszi a pálmát,"
  • "Sensation ugyanis a Sense 3.0-s verziójával érkezik (végre rímel a termék és a kezelőfelület neve egymásra), amelyről egyöntetűen az a szerkesztőségi álláspont, hogy a legjobb gyári interfész jelenleg."
  • "Az iroda funkciók legfontosabb alkalmazása a Polaris Office, amely Office dokumentumok megnyitására és szerkesztésére ad lehetőséget. A legfontosabb, hogy vihargyors, pikk-pakk megnyílnak a doksik, szerkeszteni is könnyű ezeket, hiszen folyamatosan működik a többujjas nagyítás, s persze az elforgatás is. "
  • "Bár dedikált exponáló billentyű nincs, autofókusz ugyanakkor van, ráadásul folyamatosan próbál élesíteni a gép, miközben a keresőben azt nézzük, hogy milyen legyen a kompozíció. Ennek eredménye, hogy egyből exponál a ketyere, a HTC szerint így mindig éles és azonnali alkotások születnek, de ez azért nem mindig jön össze, főleg mozgó témáknál."
    ... "Mindezek ellenére – bár az a hír járja, hogy a HTC külön odafigyelt a képalkotásra – az elkészült fotók nem mondhatóak túl jónak."
  • "A gyári böngésző (WebKit) nagyon kellemes, 4,3 inchen és ilyen felbontással már kevés weblapnál okozhat bármilyen gondot. Flash támogatás természetesen van, nagyon nem izzasztja meg a rendszert a dolog. "
  • "Összegzés. A Sensation végre tényleg előrelépés a HTC-től. Nem sikerült mindenben tökéletesre ez a lépcső, főleg a képalkotási képességek okoznak csalódást, de a sebesség, a kijelző felbontása, a minőségi összeszerelés, és persze a Sense megint kiváló. "

Javasoljuk átolvasni a teljes elemzést, itt olvasható: 

Vásárlás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése