2011. május 20., péntek

Kijelzőipari újdonságok, 4 hüvelykes 1280×720-as kijelző a Toshibától

A héten zajlott Los Angelesben a SID2011 szakmai rendezvény, melynek keretein belül a legújabb kijelző-technológiák prototípusait is bemutatták a gyártók. Három téma mindenképpen kiemelendő, melyeket az Engadget videón tekinthetünk meg:
A Toshiba írható kijelzőjének felbontása még nincs a mostani tabletek közelében, de nem nehéz elképzelni, hogy a jövő palatábláinak prototípusait látjuk.

A Mirasol kijelzőtechnológiát több, mint 2 éve igyekszünk követni, hiszen elméletileg az egyik legérdekesebb irány, nagy esély van arra, hogy ennek segítségével valósulnak majd meg a jövőben azok az okostelefonok, melyek akár 2-3 napot is gond nélkül használhatók egyetlen feltöltéssel, valamint nyugodtan kivihetjük őket a szabadba is, a legszikrázóbb napsütésben is tökéletesen látható képet adnak vissza. A Mirasolra tavaly minimum 3 milliárd USD-t költött már a Qualcomm, állítólag már év végén érkezhetnek 5,7 hüvelykes Tabletek-eBook olvasók, jövőre pedig akár okostelefonokba is bekerülhet a technológia.

367ppi - A Toshiba bejelentése szerint 367 pixel került a videón látható 4 hüvelykes kijelző egy-egy hüvelykjére. Ennek segítségével 1280×720-as kijelzőt alkottak. Aki követi az eseményeket, az jól tudja, hogy az Apple tavaly kb. 1,2 milliárdos beruházást hagyott jóvá éppe a Toshibával építenek közös gyárat, ahol havi 17 millió kijelző is készülhet. Talán épp a fentiből készül majd ez a volumen, és talán éppen az iPhone 5-höz. Natív 720p HD videózáshoz, professzionális web-böngészéshez álomszép egy ilyen kijelző, és persze nyilvánvalóan a fogyasztása is alkalmassá teszi már arra, hogy a jövő okostelefonjaiba építhető legyen.

Források: Toshiba 367ppiMirasolToshiba rajzolható kijelző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése