2011. május 3., kedd

RIM BlackBerry Bold 9900/9930 bejelentve

Igaznak bizonyultak az idei pletykák, a RIM új érintőképernyős QWERTY okostelefont jelentett be. A korábban Dakota kódnéven emlegetett modell specifikációi megfelelnek a pletykáknak, a készülék várhatóan csak június-júliusban kerülhet a kereskedőkhöz és mobilszolgáltatókhoz.
Mit érdemes tudni a készülékről?
A BlackBerry Bold sorozat legújabb tagja minden eddiginél vékonyabb érintőképernyős QWERTY készülék, melyen a legújabb BlackBerry operációs rendszer, az OS7 is bemutatkozik. Gyors, erős processzorral érkezik, egyaránt alkalmas lesz billentyűzetes és érintőképernyős használatra, így szinte egyedülállóan produktív okostelefon. Az új operációs rendszer legfontosabb újdonságai közé a HTML5 kezelés és a megújuló JIT (JavaScrit Engine) tartozik majd. 
Vékony, stílusos, ikonikus külalak, robosztus erőteljes belső
A klasszikus Blackberry formákat követő okostelefon az iparág egyik legjobb kijelzőjével és billentyűzetével érkezik majd, a RIM-re jellemző minőségi anyaghasználat mellett az eddigiekhez képest is vékonyabb okostelefont vásárolhat meg mindenki. A készülék 1,2 GHz-s processzort kap, ez akár játékok futtatására is elegendő teljesítményt garantál, de akár 60 fps grafikus megjelenítést is lehetővé tesz pl. a kezelőfelület mozgatásánál. A 2,8 hüvelykes kijelző 287 dpi-s felbontása minden igényt kielégítően éles, jól látható.
NFC, HD720 videó,BlackBerry 7 operációs rendszer
A készülék az első NFC-képes BlackBerry telefon lesz. Ez a rádiófrekvenciás átviteli megoldás a Google által is erősen támogatott szabvány, mobilfizetések és számos jövőbeli megoldás várható erre alapozva (pl. intelligens címkék, kuponok olvasása). Az új 5MPix kamera akár 720p HD vidózásra is alkalmas lesz, a lejátszás pedig a nagyteljesítményű processzornak megfelelően szintén gyors. A megújuló (korábban 6.1 kódnéven futó) OS 7 operációs rendszer nem csak a JIT és a HTML5-t hozza, hanem bővülnek az intelligens keresési lehetőségek, a telefon lehetővé teszi, hogy a vállalati és a személyes tartalmakat mind jobban elválaszthassuk egymástól (pl. személyes vs cége mailek, facebook, twitter kezelése). Sajnos a korábbi BB OS6-os telefonok nem lesznek frissíthetők a 7.0-ra.


A 9900 főbb jellemzői:
 • 1,2 GHz processzor; 
 • Négysávos mobil, UMTS/HSDPA; 
 • 5 Mpix kamera, HD720 videó; 
 • 8GB háttértár, 768 MB RAM; 
 • 2.8 hüvelyk VGA 640×480 kapacitív; 
 • WiFi b,g,n; GPS, Mobil hotspot, Bluetooth; 
 • Iránytű, gyorsulás, közelítés-szenzorok; 
 • BlackBerry OS 7; QWERTY
 • 1230 mAh akku; 115×66×10,5 mm, 130 gramm
9900 vagy 9930, mi a különbség?
A Bold 9900-as a GSM verziót jelöli a 9930-as CDMA EV-DO hálózatokon is használható modell lesz.


Forráshttp://www.bgr.com

1 megjegyzés:

 1. Azt hiszem túl szkeptikussá váltam az utúbbi egy év üres pletykái közepette. Ha lesz egy kis időm, akkor cikkben is szórok majd hamut a fejemre. :)

  VálaszTörlés