2011. június 2., csütörtök

Galaxy S2 vs HTC Sensation - kijelzők összehasonlítása

Aki még mindig nem bizonytalanítottak el eléggé a korábbi írásaink kapcsán, annak újabb támpontot mutatunk. Lehet-e egyértelműen jobbnak mondai a Galaxy S II-t a HTC Sensation-nel összehasonlítva vagy sem? A fenti videó teljesebbé teszi a képet, vagy még jobban összezavarja azt, aki már majdnem döntött :). A videót a PDAFanClub kapcsolódó várótermében találtam (link)
A képek is erősítik, hogy A qHD kijelző felbontása mindenképpen előrelépés az eddigi 800×480-as WVGA világhoz képest, amit a Galaxy SII-n látni. A Sensation segítségével pl. a videóban bemutatott képek is kellemesebben, kevesebb zoomolással áttekinthetők, szemből nézve talán kellemesebb a szemnek. Ugyanakkor a videón keresztül is jól érzékelhető, hogy a Galaxy S II teltebb színvilágot hoz és nagyobb betekintési szöget kínál. És itt jön elő, hogy kinek mi a fontosabb? Szubjektív.
Korábbi véleményem fenntartom, illetve osztom az eddigi tesztelőkét. A Sensation összességében inkább azoknak ajánlott, akik nem feltétlenül akarnak keményvonalas geekké válni. Profi, minden tekintetben kiválóan használható felsőkategóriás okostelefont szeretnének, de elegendő számukra a készülék összes és bőséges alapszolgáltatása és az Android Market ereje. A gyártói OTA (Over The Air) frissítések kényelmét nem is nagyon akarják feladni. A Galaxy S II is hozza amúgy az előzőek többségét, de ez a modell már inkább azon kalandvágyóknak ajánlott, akik a maximális hardverteljesítményt bizony ki is akarják facsarni a készülékből. Ehhez -ha kell- készségesen rootolnak, trükköznek, túlhajtanak és ebben még örömüket is lelik. Sok-sok más szempont korábbi írásainkban a megfelelő címkére kattintva is fellelhető. Alapvetően viszont úgy tűnik, hogy egyikkel sem lehet melléfogni! Beköszöntött az a korszak, amikortól -még drágán ugyan- több gyártó is képes kiemelkedő ár/specifikáció arányt hozni és már a kényelmes használat, terméktámogatás, szerviz, márkahűség súlyok szerepe is felértékelődik a döntésnél.


Ár, vásárlás, melyik mikortól kapható?
Galaxy S II: 16 GB-s verziója már piacon van, hatalmas siker. A 32 GB-s verzióról nincs még információnk.
HTC Sensation: Júniusban várható csak, korlátozott készletek egy másik modellből néhány napon belül is rendelkezésre állnak.
Érdemes-e előrendelni, ha éppen nincs készleten? Mindkettő érdemes, legfeljebb lemondja, ha másnál olcsóbb, gyorsabban van, stb. A Galaxy S II esetében az eXpansys ellátása még 5-6000 darabos kontingenseket követően is csak mostanság stabilzálódik, ugyanerre a túlkeresletre lehet számítani a HTC Sensation esetében is.  Mivel az előrendelés semmire nem kötelez, és mivel a végleges ár ismeretében ismét meg kell majd erősítenie, hogy kéri-e a terméket, ezért mindenkinek ajánlott "beállni a sorba"!

4 megjegyzés:

 1. Engem nem győzött meg a HTC új kijelzője.

  VálaszTörlés
 2. Én most valahogy jobban várom, mert előremutatóbb.

  A különböző szögekből látható fakóság tényleg csak egy Samsung mellé téve látványos, használat közben pedig úgyis mindenki optimális szögben tartja.

  A Samsung eddigi kijelzőivel összehasonlítva pedig más-más szögből régebben is fakóbb volt.

  De a kevesebb zoom most valahogy jobban vonz, pl. már arról álmodozom, hogy nem kell majd 2-3 böngészőt váltogatnom attól függően, hogy éppen desktop vagy mobil tartalmat akarok nézni, mert majd minden átjön kezelhetően desktop-közeli felbontáson.

  VálaszTörlés
 3. SGS-en csak a stock browser fut. Csak a kíváncsiságom miatt van fent az Opera két böngészője, de nem használom egyiket sem.

  VálaszTörlés
 4. én még többet használok, valahogy kényelmesebnek tűnt eddig, mint agent-et váltogatni, az rss-eim többségénél meg már tudom, mihez mely browser passzol inkább :)

  VálaszTörlés