2011. június 6., hétfő

HTC Sensation - első gondolatok, antenna-gondok


Megérkezett, kibontást követően néhány gyors kérdés-felelet és benyomás:
 • Mi van a dobozban? EU tápcsatlakozó-adapter, Töltő és szinkronkábel, headset, 8GB microSD
 • Magyarítás? Morelocale2-vel - garantáltan, ellenőrzötten működik. (Telepítése - Market -> keresés Morelocale2 > telepítást követően a 
 • Jótállás: 24 hónap hazai szervizben
 • Kézikönyv: itt
20 perces használatot követően benyomások alakulnak ki, nem is teljes értékelésnek szánom:
 • A nyitóképernyő testre-szabhatósága nagyon tetszik. Mivel az esetek igen nagy hányadában hírolvasásra, böngészésre használom a készüléket, nagyon tetszik, hogy gyorsan indíthatom pl a Google Readert (ha akarom)
 • Sebesség. Eszméletlen. Desire HD vagy Desire Z-t használtam eddig és nem gondoltam, hogy túl nagy ugrás volna a Sensation. Ha nem is túl nagy ugrás, az első bekapcsolásokat követően látványos a reakcióidő (na majd belassítom, miután telepítgetem :)
 • Erőforrás-spórolás: Elsőre úgy tűnik, hogy nem kell külön memóriamenedzsert és külön fogyasztó-kezelőt telepítenem, hiszen gyors beállítások (quick settings) segítségével a BT-WiFi-GPS-Hotspot-Mobiladat ki és bekapcsolgatása megoldott, továbbá ugyaninnen elérhető a feladatkezelő is, ahonnan gyorsan bezárható minden ami szükségtelenül fut és foglalja a memóriát (Windows Mobile gyökerekkel rendelkezők szerintem sosem fogják a gépre bízni ezt, jó ötlet tehát a HTC-től, hogy beépítette ezt is.
 • Szövegbevitel: Ismét megdőlni látszik aza  fixa ideám, hogy márpedig az okostelefon nem okos, ha nincs billentyűzete. Ezen a kijelzőn fektetett üzemmódban a prediktív magyar nyelvű bevitelt használva roppant gyorsan megy a levelezés, vagy egyéb szövegek szerkesztése, így erre is alkalmas. Nem kell már egyértelműen QWERTY (Persze a Desire HD-nél is ezt mondtam, mégis zömmel Desire Z-t használtam - De most itt a Sensation, talán a végső szakítás a qwerty-mobillal)
 • Nem nagy, nem tepsi? Vékony és imádom. Persze nagy és tepsi, de teljesen jól használhatónak érzem. Annak ellenére, hogy nem egy kosaras tenyerével rendelkezem, átérem a kijelzőt
 • Kijelzője szép, kezelhető, hasznos az ívelt kialakítás? Kijelzője szép. A korábbi napk elemzései után és az általam eddig használt HTC modellek kijelzőinek ismeretében bátran azt mondom, hogy semmi kívánnivalót nem hagy a kijelző. Mivel vihar van és elég sötét, így az udvaron is jól látható. na most akkor képzelje el mindenki, hogy a Galaxy S II kijelzője mennyire jó? A kijelző ívelt kialakítása szintén hasznos, tényleg kényelmesebb az ív mentén görgetni pl. hosszabb listákat.
HIDEGZUHANY - DeathGrip - Antenna-problémák 
 • Az első tesztek még nem említették, de mára egyre több videó kerül fel az internetre, melyen WiFi és BT problémákat jeleznek a legtöbben. A jelenség az Apple iPhone4-nél regisztrált gondokhoz hasonló, de nem a telefonos, hanem a BT/WiFi kapcsolatokat érinti. Én WiFi-nél vettem észre, hogy álló képernyő melletti WiFi internetezés közben teljesen jó a vétel, ám ha elforgatom  a készüléket 90 fokkal, a WiFi jelszint gyengül vagy el is tűnik. 
 • Teljes tenyérbe rejtve is sikerül "lebontanom" a WiFi-t, érdekes módon 180 fokkal elforgatva, (amikor pl. a kamera körüli antenna a bal kezem anatómiája miatt szabadabban van, jobb a vétel.
 • Vélemény: Ne szépítsük, ez blama. Miután a fél világ azzal iparkodott az Apple eladásokat leértékelni, hogy bizony oda kell figyelni, hogyan tartja az ember a telefont, utána nem könnyű elmagyarázni, hogy a HTC ezt pedig direkt csinálta :). A gépet persze meg fogom tartani, remélem, hogy a HTC is hoz majd megoldást, az első 6-8 net-vesztést követően már ügyesebben kezelem, megszoktam, hogyan is kéne tartani  (pl. jobban árnyékolt hátlap és pl. frissítés). Ettől függetlenül ez így nem jó, főleg, mert a HTC sincs egyedül a versenyben.
Ár, vásárlás:

2 megjegyzés:

 1. Sza, tegnapi próbálgatás alatt a WIFI jelvesztést nem tapasztaltam. De kipróbáltam, valóban lehet úgy fogni a telefont, hogy csökkenjen a jel. Bár az a tartás nekem kicsit kényelmetlen volt. (korábbi telefonom, Nokia 5800-nál szintén volt olyan tartásmód, ahol a wifi jelek gyengültek...) Morelocal-al nekem is tökéletesen magyarult.

  Jó formája van, nekem kisebb kezem van, de így is tökéletesen tudom használni. Elég vastag, de a design feledteti ezt. Hangminőség nagyon jó. Kijelzője nekem tökéletes. Most megnéztem iPhone4 mellett, a HTC kevésbé kontrasztos, de ettől még nagyon szép.

  VálaszTörlés
 2. Idomul az ember - ma még nem sikerült wifi-t bontanom, szóval talán megszokható :)

  Ettől még nem feltétlenül pozitív, ahogy a gyártók űzik ezt a sportot, de mindegy

  VálaszTörlés