2011. június 1., szerda

A vártnál gyengébb Nokia eredmények - Stephen Elop interjú

A Nokia a vártnál gyengébb negyedévet zár, egyrészt visszaestek az eladások, másrészt a cég profitabilitása is csökken, a várt 6%-os aránytól jelentősen el fog maradni, jelezte a gyártó. A tőzsde természetesen reagált a "profit warning"-ra, sokan mári nekiálltak temetni a Nokiát :). 
Más témákról Stephen Elop Nokia CEO-val, a Microsoft-tól átigazolt első számú vezetővel Kínában készült egy érdekes beszélgetés, melyet Windowsphonesecrets publikált. A beszélgetés főbb pontjai között az is szerepel, hogy a Nokia szervezete elkényelmesedett, a piaci kihívásokra gyorsabban reagáló, ütőképesebb , agresszívabb gyártót szeretne látni az üzletember. A gyártó továbbra is elkötelezett a fejlesztők felé, értve alatta a Symbian és a Windows Phone fejlesztőket is.
Vélemény: Nem érdemes még leírni a Nokiát, ahogy Elop is fogalmaz, az átálláshoz ebben a hihetetlenül gyorsan változó üzleti környezetben idő kell. Egy-egy negyedév eredményei alapján nem túl egyszerű megítélni   a gyártó teljesítményét, hiszen a világ egyik legnagyobb "hólabdája" a Nokia, ebből adódóan leszálló ágból is nehéz visszafordítani, ahogy nehéz volt megállítani is, amikor nagyon ment. Számos pletyka és valós információ alapján komoly átszervezések, komoly befektetések és komoly gyártói/fejlesztői együttműködések vannak a háttérben, pl. vélhetően a Microsoft a Skype-ot nem csak magának vette, ahogy a Nokia


Forráshttp://online.wsj.comhttp://windowsphonesecrets.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése