2011. július 19., kedd

Apple iPad 3 - QXDA kijelző

Idén januárban már felbukkant a pletyka, miszerint a következő iPad generáció a jelenlegi felbontást négyszerezi majd. Akkor ugyan az iPad 2-re vetítették előre ezt a lehetőséget (és nem jött be), ám most ismét felbukkantak erre utaló információk. A KoreaTimes értesülései szerint QXDA (ebben az esetben nem negyedet jelöl a Q, ahogy azt megszokhattuk), azaz quad-XDA (2048x1536) felbontású kijelzőkről tárgyal az Apple az LG-vel és a Samsunggal is. A pletyka további vetületeként korábban az is elhangzott, hogy az iPhone5 felbontása pedig 1024×768-ra emelkedik majd, így a fejlesztők dolga is rendkívül egyszerű lehet, sőt akár 4 alkalmazás is futtatható lesz egy képernyőn egymás mellett az új iPAD-on.
De térjünk vissza Samsung és LG tárgyalások híréhez. Annak ellenére, hogy a két koreai gyártó is érdekelt a Tablet-üzletben. Persze ha az üzlet méreteit tekintjük, mindkét koreai gyártó számára okos döntés lenne akár saját gyártásában is kompromisszumokat vállalni, hiszen az Apple ebből a feltehetően igen drága kijelzőből is minimum 20 milliós rendelést jelenthet. Ez messze jobb üzlet is lehetne, mintsem a jelenlegi androidos eladási adatokkal versenyezni. Az információ több szempontból is érdekes.
Év elején az Apple a Toshibával közösen hozott létre kijelző gyártási kapacitásokat, az akkori ígéretek szerint az 2011 második felétől termelhetne. Jelenleg a Samsung és az LG ugyan a világ legnagyobb kijelzőszállítói az AU Optotronics mellett, ám egyúttal jelentős versenytársak is. A Samsung még memóriaszállítóként is jelen van, így egy tetemes Apple rendelés egyúttal ezen gyártók felemelését is jelentheti a késztermékek piacán. Tehát a történet bonyolultabbnak tűnik egy klasszikus alkatrész-beszerzési döntésnél (ha valóban igazak a hírek).

Forrás: http://www.koreatimes.co.krNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése