2011. július 10., vasárnap

Apple iPhone 4 objektívek

Amikor egy készülék értékesítése igazán beindul számtalan különböző, látszólag nem túl hasznos kiegészítő jelenik meg hozzá a piacon. Az Apple iPhone 4-hez immár különböző kamera-objektívek is megvásárolhatók! Aki nem szeret sokféle eszközzel utazni, de különleges felvételeket szeretné készíteni, annak érdemes az eXpansys iPhone 4 objektívjeit megismerni. Makró, halszem és teleobjektív is elérhető, többségében egy speciális tokra helyezhetők fel feltétek.

Vásárlás, ár:

2 megjegyzés:

 1. Okostelefonokba épített kamerák vs. kompakt digitális fényképezőgépek

  Kedves Gábor!

  Én arra volnék kíváncsi, hogy manapság, úgy általában, milyenek az okostelefonokba épített kamerák – milyen minőségű álló- és mozgóképeket lehet velük készíteni, összehasonlítva a kompakt digitális fényképezőgépek hasonló jellemzőivel.

  A magas árkategóriás / nagy tudású / jó minőségű okostelefonok tudnak olyan minőségű fényképeket készíteni, mint a közepes árfekvésű kicsi, vékony, kompakt digitális fényképezőgépek? Vagy akár olyan minőséget is tudnak, mint a prémium kompakt fényképezőgépek?

  Van-e olyan okostelefon, ami optikai zoomot is tartalmaz?

  Van-e olyan okostelefon, ami optikai képstabilizálást is tartalmaz?

  Az iphone4 ebből a szempontból jobb, vagy kb. olyan, mint a vele azonos tudású, prémium kategóriás Android telefonok (pl. Samsung Galaxy S II)?

  Általában széles látószögűek az okostelefonokba épített kamerák (28 mm-) vagy hagyományosak (36 mm-)?


  Köszönettel,
  Árpád

  VálaszTörlés
 2. optikai zoom - akad, de ritka (pl. altek leo, írtunk róla azt hiszem)


  optikai képstab - mintha a Panasonic lumix phone ilyen lenne


  jobb v. gyengébb - a hír a feltétekről szól, nem az alap iPhone4 képességekről.


  Általánosságban a témához:

  Sokszor elmondtam már, hogy a profi digitális fényképezőt úgy is nevezik, hogy kamera v. fényképező.

  Amikről mi írunk, azok meg alapfunkciójukban vagy telefonok vagy olyan zömmel netre kötött eszközök, amelyekben kamera is akad.

  Tehát innen érdemes elindulni. Hobby célokra szerintem 5-8 mpix vagy a felett már mindegyik telefon is alkalmas, amúgy meg profi fényképezőként egyikre sem szabad tekinteni.

  Mivel nem is értek eléggé a digitális fényképezéshez, meg nálam nem is elsődleges szempont a beépített kamera minősége, ezért ítéletet nem mondok.

  Nálam a beépített kamera újabban pl. nyaralási videókat csinál. Azaz megnézni is ritkán fogom, zsűri elé meg pláne nem megyek vele :D

  Általános vélemények szerint pedig: Van aki amúgy a Samsungra esküszik, van, aki iPhone-ra, van aki a Nokia Zeiss optikáira. A HTC-t kevéssé szokták szeretni kamerának, mert szürkébbnek, fakóbbnak mondják. Ezen iparkodik is javítani mostanság a HTC. Dilettánsként pl. még én is látok különbséget pl. a Sensation és a Desire HD kamerája között. De mint mondottam, teljesen jó volt nekem a korábbi is, hiszen alapvetően valamilyen élmény megörökítésére használom és PC-n nézem majd vissza.

  VálaszTörlés