2011. július 15., péntek

Számháború: 100 millió WP7-es Nokia, 135 millió Android telefon

Az okostelefonpiac számai folyamatosan emelkednek, amíg pár éve (úgy 2005-6 körül) a Microsoft 15-18 milliós eladással még elégedett volt, vagy a Google nem is volt még érdekelt a csatában, sokan csak legyintettek. Mára azonban a piaci eredményesség marketing-erő is, újabb vásárlókat, vagy éppen extraprofitot is hozhat. Ki más bizonyítaná jobban, mint az amúgy mostanság talán kicsit csendesebb Apple, aki köszöni jól van és amíg mások számokkal dobálóznak, vélhetően bekönyvel még néhány milliárd USD profitot az amúgy is elképesztő készpénz-tartalékai mellé. Két érdekesebb számot érdemes megjegyezni:
  • A Microsoft becslései szerint pusztán a Nokia-MS együttműködés hamarosan már 100 millió készülék értékesítését jelenti majd a gyártónak. Emlékeztetőül és az összehasonlíthatóság végett néhány érdekesebb eladási becslés 2011-re: HTC~60 millió; ZTE~80 millió. A héten a Microsoft WPC (Worldwide Partner Conference) rendezvényes Steve Ballmer elismerte, hogy jelenleg ugyan még sehol nem tart az MS, de két ilyen múlttal rendelkező céget, mint a Nokia és az MS egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha ilyen volumenekkel számolnak, akkor az operációs rendszer valóban hipersebességgel emelkedhet a vezetők közé (nyilván közben az Apple vagy az Android mögött álló Google dominálta Open Handset Alliance sem tétlenkedik).
  • Larry Page sem szerénykedett a számokkal. Információ szerint a Google másodpercenként 6,3 Android okostelefont aktivál. Ez ugyan nem sokat jelent, de érdekes és persze látható büszkeséggel tölti el a Google-t. Mára az Android a világ vezető mobil operációs rendszere, több, mint 400 készülék (vélhetően a különböző néven megjelenő azonos modelleket is különbözőnek tekinti a a Google) futtat androidot, 123 országban 231 mobilszolgáltató foglalkozik Android eladással.
Forráshttp://www.bgr.comhttp://moconews.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése