2011. július 10., vasárnap

Számok - Samsung, HTC, Apple

A kánikula ellenére a héten több érdekes adat is elhangzott, ezeket érdemes lejegyezni:
  1. Samsung - A Samsung Galaxy S II rekordot döntött. 55 nap is elegendő volt ahhoz, hogy a legjobban fogyó Samsung Androidos telefonná váljon, 3 millió darabot értékesítettek eddig belőle (összehasonlításként a Galaxy S -nek ehhez 85 nap kellett egy éve)

  2. HTC - A HTC ismét rekord eladásokat jelentett be, 88%-os eredménynövekedésről számolt be, sőt az idei okostelefon eladásait immár 50 milliós volumenre becsülik. Ennek ellenére a tőzsdei elemzők nem elégedettek, legtöbben azt gondolják, hogy a HTC képtelen lesz ugyanolyan dinamikusan növekedni tovább, mint a nála sokal nagyobb versenytársak (pl. a fentebb említett Samsung, aki sok-sok területen is versenyez).

    A HTC a remek számok mellé egy újabb vállalat-felvásárlást is bejelentett. Az S3 grafikus chipeket gyártó vállalkozást vásárolta meg 300 milliós USD-ért. Vélhetően ez csak a szabadalmak szempontjából fontos. Az S3 már a Via vállalaté volt, a Via és a HTC pedig több szálon kötődik egymáshoz (Cher Wang)

  3. Apple - A pletykák szerint minimum 15 milliós iPhone 5 rendelés-állománnyal rendelkezik a Pegatron, akit már több alkalommal is összeboronáltak az Apple-el. A Pegatron az Asus leányvállalata, eddig főleg a Foxconn-Hon-Hai jelent meg OEM/ODM beszállítóként.

    Hivatalos bejelentés szerint az Appstore már 15 milliárd letöltéssel büszkélkedhet fennállása óta. Mára közel 425000 alkalmazás érhető el, az Apple pedig kb. 2,5 milliárd USD jutalékot fizetett már ki a fejlesztőknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése