2011. július 14., csütörtök

Vessétek vigyázó szümtüket a ZTE-re - Erősödő EU és UK aktivitás

A ZTE neve egyelőre sokaknak talán kb. pont annyit jelent, mint 2005-ben a HTC. Ám ha azt mondjuk, hogy a kínai gyártó mára a HTC-t is megelőzte az eladott készülékek számát tekintve, azaz a darabszámokat tekintve a világ negyedik legnagyobb okostelefon-gyártója, akkor bizony érdemes komolyan venni és figyelni az aktivitásait. Okostelefonpiaci stratégiája is igen hasonló a HTC-hez, az erős OEM/ODM gyártási képességeket most a "nyitás"-időszaka követi, a gyártó kereskedelmi irodákat és szerviz-kapcsolatokat épít Európa-szerte. Árait tekintve agresszívabb, ráadásul a háttérország több értelemben is erősebb, mint a HTC esetében volt. A háttér alatt értendő egyrészt maga Kína, másrészt a szélesebben értelmezhető telekommunikációs ipari érdekeltség, elég csak a Telenor ZTE-alapú fejlesztéseire gondolni.

Nézzük milyen érdekességekre számíthatunk a jövőben:
  • A ZTE Skate már az MWC-n bejelentésre került, piaci pletykák szerint 50-55 000 Ft-s nettó ár sem kizárt.
  • Az OEM aktivitások azért egyelőre még élnek, hazánkban pl. Wayteq néven is forgalomba kerülnek majd ZTE modellek (pl. a fenti skate-nél gyengébb műszaki paraméterekkel olcsóbban jön a Wayteq Libra), de természetesen a Telenor is értékesíti a márkát.
  • A ZTE idei tervei között nem kevesebb, mint 80 millió okostelefon-kategóriájú készülék értékesítése szerepel világszerte (a HTC kb 60-ra becsülhető) 
  • Kiemelendő, hogy Európa egyik legnagyobb okostelefon disztribúciójával is sikerült a ZTE-nek szerződést kötnie. E vállalkozás ráadásul az egyik legnagyobb HTC értékesítő is, így vélelmezhető, hogy Európa-szerte nagy kereskedelmi lefedettséggel rendelkezik majd a ZTE. Olcsó és megbízható nagy márka nem terem minden bokorban.
  • A Microsoft e héten zárult WPC (Worldwide Partner Conference) rendezvényén is felbukkant egy rövid időre a ZTE, év végén tehát Windows Phone 7-es ZTE is lesz már a kínálatban.
  • A hírfolyamba illik a Clove (jelentős UK okostelefon-értékesítő) alábbi videója is. A kereskedő YouTube csatornáján máris látható egy érdekes Blackberry-stílusú érintőképernyős Android modell, a Tureis. A Tureis QWERTY billentyűzetes, 2,6 hüvelykes QVGA kijelzővel érkezik majd, a videó alapján anyagminősége megfelelő, 3,2 Mpix kamerát, és a szokásos jellemzőket tudja (3,5 mm, micro USB, 800 MHz proc., Android 2.2). Induló nettó ára átszámítva 44000 HUF, ami kifejezetten jó vételt jelent, ha valaki olcsó, de alapvetően telefonálásra és "gépelésre" teremtett Androidos okostelefont szeretne.


Források: Disztribúció- http://www.coolsmartphone.com, 80Millió - http://www.telecoms.com,
Tureis - http://phandroid.com, Mango - http://www.engadget.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése