2011. augusztus 23., kedd

HP Pre és TouchPAD - Jön-e akciós ár, mikor lesz raktáron, lehet-e előrendelni? Igen!

Friss információ azoknak, akik filléres HP Tablet és Pre 3 vásárlásban érdekeltek, tisztában vannak azzal, hogy vásárlás esetén zéróhoz közelítő a HP általi terméktámogatás pláne fw/sw frissítés esélye, de mégis bíznak valamiért abban, hogy "majd a netes közösségek felkarolják a felhasználót". A bejelentés, hogy a HP felhagy a webOS alapú konzumer-termékeinek értékesítésével, az amerikai webáruiházakban igen gyorsan "robbant", azonnali árcsökkentések és árakció volt a következménye, 1 napon belül pedig a legtöbb bolt az "eladva" jelzővel mutatta a készleteket (információink szerint talán nem is bizonyos, hogy volt készlet azoknál, akik már eladva jelzőt aggattak rá).

Mi a helyzet az európai nagyobb kereskedőkkel? Globális képet nem tudok, de az eXpansys termékmenedzserei és a HP beszállítók közti kommunikációt közelről ismerem, első híreinkben jeleztük is, hogy éppen betárolás alatt volt Pre3-ból egy 1000 db feletti szállítmány, amikor a HP bejelentései a frász thozták az egész csatornára  :). Ma az alábbi információk állnak rendelkezésre:
 • Jelenleg még nincs pontos és megerősített árinformációnk, hogy a HP európai csatornájában és az eXpansys HP beszállítóinak webOS készleteinek ára hogyan alakul majd. 
 • Bizonyos, hogy a készleteken gyorsan szeretne túladni a gyártó, de még tárgyalások folynak. 
 • Nyilvánvalóan azok a beszállítók, akik még a bejelentés előtt töltötték fel raktáraikat, óriási veszteségeket szenvednének, ha saját erőből vállalnák be az akciókat, tehát jelenleg ki kell várni, hogy a gyártó és a forgalmazók közti alkufolyamatok (pl. visszatérítések átfutásáról, mikéntjéről, idejéről) lezáruljanak.
Mit csináljon, aki szeretne olcsó Tablethez, vagy Pre-hez jutni?
 • Az eXpansys az érintett modelleket újra előrendelhetővé tette, ár nélkül jelennek meg ismét a jelzett készülékek
 • E termékekre a szokásos előrendelési feltételek mellett lehet felvenni rendeléseket, azaz
  • Az előrendelés semmit nem véglegesít, az árinformáció megjelenését követően mindenki értesítést kap és eldöntheti, hogy szeretné-e a készüléket a hirdetett áron, vagy sem
  • Az előrendelés azért jó, mert így a rendelési sorban előre kerül, korlátozott készletek esetén a kiszolgálási sorban azt szolgálják előbb, akinek a rendelése előbb érkezett és fizethető/fizetve van (first-pay-first-serve). 100%, hogy megfelelő ár esetén tumultus lesz és utánpótlás nem fog érkezni, tehát e terméknél határozottan ajánlott, hogy akit érdekel, az regisztrálja az igényét mielőtt!
  • Ha nem tetszik az ár, vagy nem lesz akciós készlet, természetesen bármi lemondható, az előrendelés semmire nem kötelez.
 • VÁSÁRLÁS:


3 megjegyzés:

 1. 404, weblap nem elérhető hibát jelez a linkelt oldalakra!

  VálaszTörlés
 2. Igen, amikor megírtuk még élt a 3 kód

  Majd mostanra lekerült minden webOS termék

  És egyelőre várom, hogy mikor fog megint élő lenni (esetleg változik a cikkszám, passz)

  VálaszTörlés
 3. Akkor várunk türelemmel és reménykedünk, hogy ide is eljutnak a tabletek!

  VálaszTörlés