2011. augusztus 7., vasárnap

A HTC a Dashwire 18,5 millió USD-s felvásárlását tervezi

A HTC Sense képességeit kiterjesztendő 18,5 milliós befektetéssel a Dashwire felvásárlását tervezi a HTC. Az amerikai vállalkozás többféle szolgáltatást is kínál, így BestBuy-os mobilok adatmentésében is közreműködik, vagy a fenti videón látható pofonegyszerű "felhőn-keresztüli" szinkronizációs megoldást is kínálja.
A fájlszinkronizációs megoldást androidos környezetben teszteltem is, segítségével talán még annál is egyszerűbben másolhatunk fájlokat a telefonra, mint eddig tettük. Az android marketen elérhető "awesome drop" telepítését követően nem kell mást tenni, mint a weboldalon megjelenő azonosítóval belépni a "felhőbe", azaz élesíteni a dashwire szerverei és a telefon közti kapcsolatot. A PC-n pedig elegendő a böngészőbe húzni az okat az állományokat, melyeket a telefonra szeretnénk juttatni. Pofonegyszerű, WiFi környezetben gyorsan működik (a leírás szerint 3G-n is, így akár vállalati állományok gyors kollégához másolására is remek eszköz lehet), tetszik is, érdemes kipróbálni! Persze ezer más módja is lehet állományok okostelefonra (vagy Tabletre) juttatásának, de a HTC nyilván a  szolgáltatás mögötti technológiában érdekelt.

Vélemény: Láthatóan az Apple, a Microsoft és a Google stratégiáiban is alapvető a "felhő", melyet két végén lehet jól fogni, a terminál és a szerver-oldalon. Jó, erős, gyors és adatbiztos, továbbá ezernyi hasznos szolgáltatást garantáló felhőt kevesen képesek kialakítani, hardvert többen gyártanak. Ám ha ebbe a saját felhőbe sikerül a vásárlót beterelni, az a saját vagy baráti hardver és/vagy  a hirdetés oldalán is tartósan bevételeket termelhet, elégedett és keveset fizető, vagy a felhőt ingyen használó vásárló ugyanis miért ugrálna össze-vissza, ha amúgy az Office vagy a Google Docs kb. ugyanazt a színvonalat kínálja alapfokon? Ebben a versenyfutásban tehát a HTC is hasonló stratégiával igyekszik talpon maradni, és ezt a maga szintjén teszi. A HTC Watch, az Onlive és most a Dashwire is mind-mind olyan befektetések, mely egyedi saját "mini HTC-felhőt" is jelenthet. Így a globális felhőket inkább kiegészítve a HTC egyedi jellege megmaradhat. Ha jól sáfárkodik a vásárlásokkal, akkor nem túl nagy összegekért ütős szolgáltatásokat mutathat be a saját eszközein, így emelni tudja készülékei eszmei értékét, meg tudja őrizni a HTC modellek prémium imidzsét. Közben a lábát alaposan megvetette mindkét nyitott, általa is elérhető felhőben (Google, MS), azaz ha ezek bármelyike -akár együttesen is- sikeresebb tud lenni, mint az Apple, az jó a HTC-nek és általa jó lehet a vásárlónak.

Forráshttp://www.intomobile.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése